Ergun'un Mutfağı


AĞIZ TADI

Türkiye'nin önde gelen matbaalarından "Güzel Sanatlar Matbaası" sahibi Ergun Baskan'ın internetteki mutfağı!... "www.yemeklerimiz.com"
1930 yılında İstanbul'da doğan Ergun BASKAN, orta öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde, yüksek öğrenimini Ankara Hukuk Fakültesi'nde tamamlamış. Avukatlık stajını yaptıktan sonra Frankfurt ve Münih'te Matbaacılık stajı görmüş. 1955 yılında fiilen yöneticiliğe başlayan, yaratıcı bir kişiliğe sahip olan BASKAN, ilk atılımını Cağaloğlu'ndaki 2.500 m2'lik matbaa binasını yaparak gerçekleştirmiş. 1968 yılında Güzel Sanatlar Matbaası'nı bu yeni binaya taşıyan Ergun BASKAN, ikinci büyük atılımını 1978 yılında, şu anda halen faaliyet gösteren İstanbul Yenibosna'daki
6.000 m2'lik binanın temelini atarak yapmış. Azim ve gayret ile inşaatı bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan matbaayı 1986 yılında 2 milyon DM'lık yatırımla modern makinalara kavuşturan Ergun BASKAN, tüm bu atılımlarla "Güzel Sanatlar Matbaası"nın Türk Matbaa Sanayii içinde layık olduğu yeri almasını sağlamış. 1971 yılından başlayarak İstanbul Sanayi Odası Meclisi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yapan Ergun BASKAN, hobisi olan "Yemek Pişirme" ile ilgili bir Web Sitesi oluşturmaya karar vermiş ve uzun çalışmalardan sonra "www.yemeklerimiz.com" sitesini açmış. Ziyaretetmenizi tavsiye edeceğimiz site ile ilgili Ergun BASKAN'ın görüşleri ise şöyle: "Web sitemde yeralan tüm tarifler, defalarca bu yemekleri pişirdikten ve dostlarımla lezzetlerini paylaşma keyfini tattıktan sonra tarafımca kaleme alınmıştır. Geride bıraktığım 70 yıl içerisinde günde üç öğünden yaklaşık 70.000 kez sofraya oturdum.
Ortalama her öğün 3 çeşit kabul edersek de 210.000 porsiyon yemek tükettim diyebilirim. Damak tadına düşkün biri için oldukça sıkı bir deneyim. Ve onbeş yıl önce kendi lezzetimi yaratmaya karar vererek mutfağa girdim. Başlangıçta başvurduğum yemek kitaplarında karşılaştığım anlaşılmaz ve karmaşık tarifler amatör bir ahçı için oldukça ciddi sorunlar yaratıyordu. Bunu asla unutmadım.
Tüm tariflerimi hiç yemek yapmasını bilmeyenlerin dahi rahatlıkla anlayabileceği bir açıklıkla yazmaya özen gösterdim. Avukatlık eğitimi almış olmam nedeni ile bir hukukçunun edindiği araştırma, düzen, bilgiye kolaylıkla ulaşma disiplinini bu sayfada rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Yemek laboratuvarımın vazgeçilmez konukları eşim, çocuklarım, torunlarım ve tüm dostlarım ısrarla bir kitap bastırmamı istediler. Güzel Sanatlar Matbaası gibi ülkemizin önde gelen matbaalarından birinin sahibi idim ve bu işi kolaylıkla gerçekleştirebilirdim. Ama bir sorun vardı. Hayat devam ediyordu. Tencere sürekli kaynıyor, lezzetler değişiyor, yenileri ekleniyordu. Bir kitabın değiştirilmesi çok zor; sayfaları arasında tariflerimi dondurmayı göze alamazdım. Hobimi daha geniş kitlelerle paylaşabilmek için bana mutfak kadar güncel ve değişken bir iletişim aracı gerekli idi... İşte internet; işte yemeklerimiz.com "www.yemeklerimiz.com"
Merhaba lezzet dostları;
Tatlı mı arzu edersiniz?
Et yemekleri mi?
Patatesli et çeşitleri ya da patlıcanlı olanlar mı?"
Çorbaları denemek ister misiniz?

# # # # # # # #