TÜGİAD İSTANBUL
 
Ajlan Acar’dan otomotiv sektörü ve fırsatlar
 
Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ajlan ACAR’ın konuk konuşmacı olduğu“Otomotiv Sektörünün Türkiye’deki Durumu ve Yatırımcıların Otomotiv Sektöründe Yaratabileceği Fırsatlar” konulu toplantı İSEGE üyesi Yasemin Bostan AKALIN’ın katkıları ile düzenlendi. Fotoğrafta Hakan KARAMAHMUTOĞLU ve Yasemin Bostan AKALIN toplantı sonrasıAjlan ACAR’a katılımından dolayı teşekkür plaketi sunarken görülüyor.

TÜGİAD’ın yeni başkanı Lütfü KÜÇÜK
 
Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin (TÜGİAD) 12. Dönem Başkanlığına Lütfü KÜÇÜK seçildi.24 Mayıs’ta gerçekleşen TÜGİAD 12. Olağan Genel Kurulu’nda listesi yönetime seçilen Lütfü KÜÇÜK, 27 Mayıs’taki ilk Yönetim Kurulu toplantısında yapılan görev dağılımıyla başkanlığa getirildi.
Başkan Yardımcılıklarına Ferda KERTMELİOĞLU, Erden Tunç LOKUM, Hüseyin Rahmi EKŞİ ve Şinasi AYDEMİR’in, Genel Sekreterliğe Engür RUTKAY’ın, Saymanlığa Nurettin VAROL’un seçildiği TÜGİAD’ın 12. DönemYönetim Kurulu’nda şu üyeler yer alıyor:
Sarp EVLİYAGİL, İlhan İÇÖZ, Zeynep KÖKSAL, Berk NOYAN, Çiğdem TURAN, Hakan TÜRKÜN, Tolga YAZICI ve Nihat ÖZTÜRK.

Seçime tek liste katıldı

İstanbul Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapılan ve çok sayıda üyenin katıldığı 12. Genel Kurul’da 8. dönem TÜGİAD Başkanı Muharrem YILMAZ Başkanlığındaki Divan Heyeti’nde 9. Dönem Başkanı Hayati KAYA ile onursal üyelerden Aslan ADIGÜZEL, Dündar YETİŞENER ve Ali TÜRKÜN yer aldı.
Tek listenin yönetime aday olduğu Genel Kurul’da“Değişim Yönetimi” adlı programlarını sunan Lütfü KÜÇÜK, değişimin özünü “ TÜGİAD’ı sadece Yönetim Kurulları’nın veya kişilerin vizyonlarıyla değil, şubeler, komisyonlar ve üyelerin aktif katılımlarıyla hedeflerine ilerleyen, gündem yaratan bir platform haline getirmek”şeklinde açıkladı. KÜÇÜK, hedeflerini şöyle sıraladı:
• Büyük TÜGİAD,
• TÜGİAD üyelerinin ticari menfaatleri için çalışmak,
• TÜGİAD’ın tüm üyelerine bir araya getirmek suretiyle kurumsal ve sosyal iletişimi maksimim seviyede sağlamak,
• İşbirliği ve işbölümü temelinde ayrıcalıklı bir “Grup Ruhu” yaratmak.
KÜÇÜK, Genel Kurulda seçim sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında “TÜGİAD’ı ekip çalışmasıyla daha da iyi noktalara taşıyacaklarını”söyledi.

Sicil Disiplin ve Denetleme Kurulları kimlerden oluşuyor?
27 Mayıs’ta ilk toplantısını yapan 12. Dönem Sicil Disiplin Kurulu’nda Başkanlığa Hakan ŞAHİN, Başkan Yardımcılıklarına ise Seyra TOPRAK, Nusret ALTINEL, Ömer Hayri CANLI ve Gökhan ONUR seçildi. Genel Sekreterliğe Altuğ SÜZER’in getirildiği Sicil Disiplin Kurulu’nun asil üyeleri ise şunlar:
Ahmet ARSLAN, Hüseyin ATAOL, İrfan Kadir TANVER, Nilüfer DURMAZ, Utku EPİRİ, Murat IŞIN, Mehmet Fikret SEBİLCİOĞLU, Hakan TEKŞAHİN ve Kaan ÜNVER.

TÜGİAD Denetleme Kurulu’nda yer alan asil üyeler ise şu isimlerden oluşuyor:
Bülent AHISKAL, İzel Levi COŞKUN, Musa ÇORBACI, Levent İLTER, Tayfun ÖZUS, Hasan SURÖZÜ ve Ufuk ÜNAL.

LÜTFÜ KÜÇÜK
Lütfü KÜÇÜK, 1967 yılında Istanbul’da doğdu. 1985 Kolej mezuniyeti sonrasında Londra’da Lisans ve Lisansüstü (BSc ve MBA) eğitimlerini 1991 yılında tamamladı. Bu dönemde ve sonrasında İngiltere’de gıda, lojistik ve ithalat/ihracat alanlarında çeşitli firma ve konumlarda çalıştı. İlerleyen dönemlerde otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren firmasını İngiltere’de kurdu ve yönetti.
Türkiye’ye dönüşü ve sonrasında, otomotiv ve döküm sektöründe üretim ve ihracat konularında yatırımlar yaparak aile şirketleri olan EKU Fren Kampana ve Döküm A.Ş.‘yi geliştirme görevini üstlendi. EKU Fren, bugün kendi dalında Avrupa’nın 2. büyük üreticisi olma özelliğini kazanmış ve kendi uzmanlık alanında Avrupa’da son yılların en büyük tesis yatırımına imza atmıştır.
Lütfü KÜÇÜK, TÜGİAD, Türk Genç İşadamları Derneği’nin 2000 yılından günümüze kadar aktif bir üyesi olup, 2000 - 2004 yılları arasında Uluslararası İlişkiler Komisyonu üyeliği ve 2004-2006 döneminde, Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.
Uluslararası İlişkiler Komisyonu üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunduğu dönemlerde TÜGİAD’ın yurtdışında tanıtımı amacıyla çalışmalarda bulunmuştur. Özellikle İngiltere ve Avrupa genelinde ilişkilerinin geliştirilmesi için yoğun çalışmalar yürütmüştür.
Lütfü KÜÇÜK benzer sivil toplum örgütleri, sanayi ve ticaret odalarında TÜGİAD adına yurtdışı görevler almıştır. İngiltere’de TBCCI (Turkish British Chamber of Commerce and Industry) yönetim kurulu aktif üyeliğinde, İngiliz Parlementosu olan ilişkilerin geliştirilmesi ve TBCCI Türkiye Ofisi görevlerini yürütmüştür.
Yüzme, scuba dalış, yelken başta olmak üzere deniz ve motosiklet sporlarına ve çiftlik hayatına meraklı olan Lütfü KÜÇÜK evli ve üç çocuk babasıdır.

i>Yönetim Kurulu: soldan sağa ön sıra: Sarp EVLİYAGİL, Zeynep KÖKSAL, Lütfü KÜÇÜK, Zeynep Çiğdem TURAN, Hüseyin Rahmi EKŞİ, arka sıra: Engür RUTKAY, A. Ferda KERTMELİOĞLU, Erden Tunç LOKUM, Nurettin VAROL, Tolga YAZICI, İlhan İÇÖZ, A.Berk NOYAN. <<

i>Lütfü KÜÇÜK. <<

i>Lütfü KÜÇÜK, Tunç LOKUM, Coşkun PAZAR, Murat COŞKUNKAN. <<

i>Genel kuruldan genel görünüm. <<

i>TÜGİAD’ın son dönem başkanları: soldan sağa; 12. Dönem Lütfü KÜÇÜK, 10-11. Dönem Murat SARAYLI, 9. dönem Hayati KAYA ve 7-8. DönemMuharrem YILMAZ. <<

i>Divan Kurulu soldan sağa; Dündar YETİŞENER, Aslan ADIGÜZEL, Divan Başkanı Muharrem YILMAZ, Hayati KAYA ve Ali TÜRKÜN.<<

i>TÜGİAD 12. Dönem seçilmiş kurulları önceki Başkanlar Murat SARAYLI, Hayati KAYA ve Muharrem YILMAZ ile görülüyor. <<

i>Lütfü KÜÇÜK, Ferda KERTMELİOĞLU ve Murat COŞKUNKAN. <<
Geleneksel TÜGİAD Ekonomi Ödülleri sahiplerini buldu
 
Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) tarafından düzenlenen 7. Bilimsel Eser Yarışması’nın sonuçları Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet ŞİMŞEK’in katılımlarıyla 24 Nisan Perşembe akşamı İstanbul Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreni ile açıklandı. 2000 yılından bu yana ekonomi alanında bilimsel nitelikli eser yarışması düzenleyen TÜGİAD, dereceye girenlere ekonomi ödülleri vererek, sorunlara bilimsel ve yaratıcı çözümler geliştirilmesini teşvik ediyor.
Yarışmayı düzenleyen TÜGİAD Bankacılık ve Finans Komisyonu Başkanı Berra KILIÇ ve TÜGİAD Başkanı Murat SARAYLI’nın açılış konuşmasını yaptığı törende Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet ŞİMŞEK yabancı sermayenin ekonomimize etkilerini ve ekonomideki son gelişmeler hakkındaki görüşlerini TÜGİAD üyeleriyle paylaştı.
TÜGİAD 2007 Ekonomi Ödülleri Töreninde“Uluslararası Sermaye Hareketlerinin Türkiye`nin Makro Ekonomik Dengelerine Etkileri” konusunda özgün bilimsel çalışmalarla birinciliği T. İş Bankası İktisat Uzmanı Alper GÜLER ve Uzman Yardımcısı Hatice ERKİLETLİOĞLU’nun ortak çalışması kazandı. İkinciliği Selçuk Üniversitesi araştırma görevlisi Fatih MANGIR ile Marmara Üniversitesi ekonometri doktoru Tuba DAYIOĞLU paylaştığı ödülün üçüncüsü ise Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümünden Araştırma görevlisi Tolga DAĞLAROĞLU’nun oldu.
Birinciliği kazanan İş Bankası İktisat Uzmanı Alper GÜLER ve uzmanyardımcısı Hatice ERKİLETLİOĞLU tarafından birlikte hazırlanan“Uluslararası Sermaye Hareketlerinin Makro Ekonomik Dengelere Etkileri: Türkiye Örneği” konulu ortak çalışma TÜGİAD tarafından kitap olarakbasılırken, birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin ve üçüncüye ise 1000 YTLödül verildi. Birinci, ikinci ve üçüncülerin ödülünü Devlet Bakanı Mehmet ŞİMŞEKverirken, TÜGİAD Başkanı Murat SARAYLI da bakan ŞİMŞEK`e plaket sundu.
Tören sonrasında düzenlenen panelde Dr. Süleyman YAŞAR’ın oturum başkanlığında T.C. Hazine Müsteşarlığı Yabancı Sermaye Gen. Müdür Yardımcısı Murat ALICI, İstanbul Ticaret Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kerem ALKİN birinciliği paylaşanT. İş Bankası İktisat Uzmanı Alper GÜLER ve Uzman Yardımcısı Hatice ERKİLETLİOĞLU uluslararası sermaye hareketlerinin Türkiye’ye etkisini tartıştılar.

i>TÜGİAD Başkan Yardımcısı İlhami FINDIKÇI, Genel Sekreteri Murat DURULAR, Başkan Murat SARAYLI, Devlet Bakanı Mehmet ŞİMŞEK ve Bankacılık ve Finans Komisyonu Başkanı Berra KILIÇ, 2007 yılı TÜGİAD Ekonomi Ödülleri’ni kazanan bilimsel eser sahipleriyle toplu halde görülüyor. <<

i>Bakan ŞİMŞEK, Biricilik ödülünü kazanan HaticeERKİLETLİOĞLU. <<

i>Başkan SARAYLI Devlet Bakanı ŞİMŞEK`e katılımı nedeniyle teşekkür plaketi sundu. <<

i>İkincilik ödülünü Tuba DAYIOĞLU aldı. <<

i>TÜGİAD üyeleri toplantıya büyük ilgi gösterdi. <<

i>Bankacılık ve Finans Komisyonu Başkanı Berra KILIÇ. <<

i>Dr. Süleyman Yaşar’ın oturum başkanlığında düzenlenen panelde, T.C. Hazine Müsteşarlığı Yabancı Sermaye Gen. Müdür Yardımcısı Murat ALICI, İstanbul Ticaret Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kerem ALKİN birinciliği paylaşan T. İş Bankası İktisat Uzmanı Alper GÜLER ve Uzman Yardımcısı Hatice ERKİLETLİOĞLU. <<

i>Üçüncülük ödülü alan Tolga DAĞLAROĞLU ve Bakan ŞİMŞEK. <<

i>Devlet Bakanı Mehmet ŞİMŞEK. <<
Emin Sazak İnşaat sektöründeki fırsatları anlattı
 
“Türkiye’nin Lokomotif Sektörü: İnşaat”Yurtiçi ve yurtdışında sektörün gelişimi, stratejik fırsatları, sektörel sorunlar ve çözüm önerileri konusunda, İSEGE üyesi Antonios FILIPPIDIS’in katkılarıyla 1 Nisan’da düzenlenen toplantıda Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili, Yüksel İnşaat Başkan Vekili ve CEO’su Emin SAZAK konuşmacı oldu.GenelMerkezi’nde düzenlenen ve üyelerin ilgiyle izlediği konuşmadan sonra TÜGİAD Başkan Yardımcısı Hakan KARAMAHMUTOĞLU, SAZAK’a teşekkür plaketi sundu. Fotoğrafta,soldan sağa, Fikret SEBİLCİOĞLU, Hakan KARAMAHMUTOĞLU, Emin SAZAK, Mehtap ALANYALIve Yasemin BOSTAN AKALIN.

AB ülkelerindeki haklarımızı öğrenmek ve korumak için gerçek rehber
 
TÜGİAD, “vizesiz Avrupa” misyonuyla,Türk vatandaşlarının var olan ancak AB ülkeleri tarafından uygulanmayan haklarını aramak için 2003 yılından bu yana ulusal ve uluslararası platformlarda çalışma ve etkinliklerini sürdürüyor. Hukukun üstünlüğü temel ilkesine dayanarak var olan hukuki haklarımızın hukuk dışı olarak uygulanmaması karşısında sürdürülen hukuki mücadele sürecinde bilimsel çevrelerle işbirliğine büyük önem veren TÜGİAD, bu çerçevede uzun süredir işbirliği içinde olduğu Akdeniz Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile ortaklaşa Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu’nu kurdu. Konunun uzmanlarının yer aldığı araştırma gurubunun başkanlığını AÜ. İİBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Harun GÜMRÜKÇÜ yürütüyor.

Endüstriyel dizayn ve Türkiye
 
“Endüstriyel Dizayn’ın Endüstrideki Önemi ve Türkiye’deki gelişimi” konulu toplantıda Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sn. Hakan ERTEM konuşmacı oldu. İSEGE Başkan Yardımcısı Orkun TOSUN’un katkıları ile 22 Nisan’da düzenlenen toplantıya TÜGİAD’lılar ilgi gösterdi.

i>Soldan sağa; Mehtap ALANYALI, Hakan ERTEM ve Orkun TOSUN.<<
Onursal ve genç üyeler TÜGİAD gecesinde buluştular
 
Onursal ve genç üyeler 15 Nisan’da Büyük Kulüp’te düzenlenen TÜGİAD gecesinde buluştular. 1986’dan 2008’e TÜGİAD çatısı altında, 22 yıldır sürdürülenbirlikteliği daha da güçlendirmek için Onursal Üyeler Komisyonu tarafından düzenlenen gecede, yurt çapından gelen dernek üyeleri hem yeni dostluk köprüleri kurdu hem de ortak anıları paylaşarak eski dostluklarını pekiştirdiler. Gecede geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan TÜGİAD Ailesi’nin değerli üyesiARAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal ARAS kısa film gösterimi ve konuşmalarla anıldı.
Onursal Üyeler Komisyonu Başkanı Murat GÖKÇEN, gecenin sonunda Evrim ARAS’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verirken, katılımcıların bir bölümü toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

i>Aras Holding sponsorluğunda düzenlenen gecedeDr. Murat GÖKÇEN, merhum üye Celal Aras’ın kızı TÜGİAD üyesi Evrim ARAS’a teşekkür plaketi sunarken ederken görülüyor. <<

i>Erdem ÇENESİZ, Murat SARAYLI, Berra KILIÇ, Murat DURULAR ve eşi üyemiz Özlem KIRIMLI DURULAR, Yasemin BOSTAN AKALIN ve Ayhan AKALINonursal konuklarla birlikte görülüyor. <<

i>Serkan ÇEVİK, M.Serdar TAVUKÇU, Yücel ERSÖZ, Mehtap ALANYALI, Orkun TOSUN , Hakan TEKŞAHİN.<<

i>TÜGİAD Başkanı, Murat SARAYLI. <<

i>Gecede bir araya gelen onursal ve genç TÜGİAD’lı üyeler bir arada görülüyor. <<

i>Onursal Üyeler Komisyonu Başkanı,Murat GÖKÇEN. <<

i>Lütfü KÜÇÜK ve eşi, Nihal ÖNKİBAR,Ferda KERTMELİOĞLU konuklarla birlikte. <<

i>Soldan sağa; Tolga GÜRBÜZ,Alp GÜRÜN, Ceyda GÜRÜN, Çiğdem TURAN, Ahmet ARSLAN, Seyra TOPRAK, Engin KALKAN, Zeynep FİDAN, İrfan Kadir TANVER, Hakan KARAMAHMUTOĞLU. <<