TÜGİAD İSTANBUL
 
Girişimcilik Komisyonu’nun son etkinliği Akademi Girişim Projesi’ne üyelerden büyük ilgi
 
Üniversite öğrencilerine yönelik Girişimcilik Sertifika Programını 6 yıldır başarıyla sürdürmekte olan TÜGİAD Girişimcilik Komisyonu, bu yıl üyelere yönelik olan bir eğitim programı başlattı.
Üyelerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla, “Akademi Girişim” projesini hayata geçiren Girişimcilik Komisyonu, yaptığı koordinasyon ile her ay değişik bir konuda eğitim olanağı sağlıyor. Dernek genel merkezinde düzenlenen ve ilki Ocak ayında başlayan toplantılar üyelerden büyük ilgi görüyor.TÜGİAD Girişimcilik Komisyonunun koordinesinde gerçekleşen üç toplantıda ele alınan konular ve amaçları şunlar oldu:
Lider yöneticilik için yönetim sanatının ana unsurları Coaching- 29 Ocak’ta Boğaziçi Eğitim Kurumu uzmanı Osman ERK tarafından verilen seminerle katılımcılar; Öngörülemeyen gelişmelerin yaşandığı, dün öğrendiklerimizin bugün karşımıza çıkan bilmece ve bulmacaları çözmekte katkısının süratle azaldığı, globalizasyon süreci çerçevesinde sınır tanımaz rekabetin yoğunlaştığı, karlılıkların hızla azaldığı, yeni müşteri kazanmanın çok zorlaştığı ortamda şirketlerin yaşayabilmesi ve karlılık içinde sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmesi için gerekli yönetim faktörlerikonusunda bilgilendirildi.
Kendi Performansınızı Yönetmek- 26 Şubat’ta Mida Institute uzmanı Pınar B. TÜRKOĞLU tarafından verilen seminerin amacı; Katılımcılara kendilerinde var olan ve kullanılmayan potansiyeli ortaya çıkarma ve eyleme geçirme enerjisi sağlama yönünde gerekli teknikler ve bu yolla kendilerini daha iyi tanıyarak, gelişim potansiyeli olan özelliklerini ortaya çıkarabilmelerini, kişisel başarı ve motivasyonlarını artırarak, istedikleri sonuçlar için girişimde bulunabilmelerini, özgüvenli adımlar atabilmelerini, engellerle başa çıkabilmelerini, tutarlı çabalar ile özerkliklerini sürdürebilmelerini sağlayacak bilgi ve tekniklerin neler olabileceği konusunda ışık tutmak idi.
Müzakere ve İkna - 25 Mart’ta Mida Institute uzmanı İnci YILDIZ tarafından verilen seminerde; Başarılı bir müzakereci nasıl olur, kazan kazan felsefesini geliştirme, empati ve projeksiyon, takasla etkileme modeli, müttefik anlayışı, yaşam oryantasyonu, müzakere sürecinin yönetimi konuları ele alındı.

Murat DURULAR, Osman ERK.

İrfan Kadir TANVER, Pınar TÜRKOĞLU.

İrfan Kadir TANVER, İnci YILDIZ.

Osman ERK.
TÜGİAD’lılar Büyük Kulüp’te buluştu
 
TÜGİAD’ın Geleneksel Salı Toplantısı 18 Mart’ta Çiftehavuzlar Büyük Kulüp’te düzenlendi. Onursal ve asil üyelerin bir araya gelerek anılarını paylaştığı gecede, TÜGİAD Ailesine katılan 12 yeni üyeye de törenle rozetleri takıldı. Toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Hakan KaramahmutoĞlu yeni üyelere hoş geldiniz diyerek, etkinliklere katılımcı olmalarını istedi. Başkan SaraylI ise yaptığı konuşmada Onursal Üye olduğu için görevden ayrılan Yönetim Kurulu önceki Genel Sekreter’i Berra KIlIç’a derneğe katkılarından dolayı teşekkür etti ve Yönetim Kurulu yeni Genel Sekreteri Murat Durular’ı kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Yeni ve önceki üyelerin kaynaştığı gece hoş bir atmosferde sürdü.

i>Ahmet Sait KAVURMACI, Murat GÖKÇEN. <<

i>Sermet ŞATIR,Murat SARAYLI. <<

i>Caner DİNİZ, Bahar ALPARSLAN. <<

i>Murat DUYAR, Prof. Dr. Bengi SEMERCİ. <<

i>İsmail Erkan ÇELİK, Özden PELİSTER. <<

i>Selami MEMİŞ, İlker AYDIN. <<

i>Bekir KOYUNCU, Arslan ADIGÜZEL. <<

i>Hakan KILIÇLAR, Lütfü KÜÇÜK. <<

i>Uğur AKILLIOĞLU, Tayfun YUMAK. <<

i>Berra KILIÇ, Caner DİNİZ,Bahar ALPARSLAN, Şare YILDIZELİ, Tayfun YUMAK, Murat GÖKCEN, Prof. Dr. Bengi SEMERCİ, Sermet ŞATIR. <<

i>TÜGİAD Ailesi’ne yeni katılan üyeler Hüseyin ATAOL ve Ahmet KARA ile sohbet ettiler. <<

i>Ömer Faruk KAVURMACI, Hakan KARAMAHMUTOĞLU. <<

i>Mehmet YASUBUGA, İlhami FINDIKÇI. <<

i>Girişimcilik Komisyonu Başkanı İrfan Kadir TANVER,Cem Serkan ÇEVİK, Seyra TOPRAK, Elegans Dergisi Genel Koordinatörü Güler AKILLIOĞLU ve yeni üye olan oğlu Uğur AKILLIOĞLU ile eşinin de bulunduğu masada sohbet ettiler. <<

i>Zeynep FİDAN, Berra KILIÇ. <<
AB nezdindeki haklarımız adlı TÜGİAD raporuna göre; yurtdışındaki insanımız artık kendini “gurbette yalnız ve korumasız” hissetmesin!
 
TÜGİAD tarafından “Avrupa Birliği Nezdindeki Haklarımız” konusundayayınlanan“ Yunus Emre Ofisleri’nin Kurulmasına Yol Gösterici Olarak İtalyan Hak Arama Modeli Analizleri: PATRONATİ” adlı raporda, Türk vatandaşlarının AB ülkelerindeki haklarını korumak ve takip etmek için bilimsel destekli yeni, sivil topluma dayalı ve kurumsal bir yapının oluşturulmasının önemine dikkat çekiliyor.
Şubat ayında yayınlanan ve ülkemiz için en uygun modelin geliştirilmesi için “Türkiye yurt dışında nasıl örgütlenmeli? ” konusunu tartışmaya açan raporda, yol gösterici bir model olarak, İtalya’nın vatandaşının hakkını tüm dünyada korumada başarıyla uyguladığı Patronati / Koruyucu Melek Örgütü bilimsel olarak analiz ediliyor.
Akdeniz Üniversitesi İİBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Harun GÜMRÜKÇÜ koordinesinde hazırlanan rapor, TÜGİAD- Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile oluşturulan Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu,EuroMaster- Avrupa Çalışmaları (Akdeniz ve Hamburg Üniversiteleri Ortak Program Direktörlüğü) ve ITES/ ATA Enstitüsü (Avrupa- Türkiye Araştırmaları Enstitüsü-Hamburg) adlı bilimsel kurumların ortak çalışması.

i>TBMM Başkanı Köksal TOPTAN ve TÜGİAD Başkanı Murat SARAYLI. <<

i>Vizesiz Avrupa Araştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr.Harun GÜMRÜKÇÜ,TÜGİAD Başkanı Murat SARAYLI ve Başkan Yardımcısı Hakan KARAMAHMUTOĞLU raporun basın tanıtımı toplantısında.<<

i>TÜGİAD Heyeti TBMM Başkanı Köksal TOPTAN’ı makamında ziyaret etti. <<
TÜGİAD fahri üyeleri ve eski dostlar biraraya geldiler…
 
TÜGİAD Fahri üyeleri ve eski dostlar 13 Mart 2008 Perşembe akşamı Nevizade Alem Restaurant’da bir araya geldiler. Kurucu üyelerin de yer aldığı yemekte yeni kurulan “ TÜGİAD Onursal Üyeler Komisyonu “ nunBaşkanı Murat GÖKÇEN, yaptığı konuşmadaTÜGİAD çatısı altında yeniden birlik ve beraberlik mesajları verdi. Gece geç vakitlere kadar süren yemekte, TÜGİAD Fahri üyeleri ve eski dostlar, TÜGİAD’ın kuruluşundan bu yana geçmiş günleri yad ederek hoşça vakit geçirdiler.