TÜGİAD BURSA
Sanayici ümitli konuştu
 
2011 yılının pek çok sektör için, özellikle dış talep açısından Avrupa Birliği kaynaklı sorunlar yaratacağını vurgulayan TÜGİAD Bursa fiubesi Başkanı Ali TATVEREN, sıkıntılara rağmen ekonomideki olumlu gelişmelere dikkat çekti. Türkiye Genç şadamları Derneği (TÜGİAD) üyeleri Almira Hotel’de bir araya geldikleri olağan toplantıda ÜÇGE Mağaza Ekipmanları Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜGİAD Onursal Üyesi Gökçin ARAS’ı ağırladı. Toplantının açılış konuşmasını günümüzün ekonomik tablosunun değerlendiren TÜGİAD Bursa fiubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali TATVEREN yaptı. Küresel krizin henüz bitmediğini hissettiren uluslararası gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen TATVEREN, rotayı da bu doğrultuda bulmaya çalıştıklarını ifade etti.

İşini sevmek, yaratıcılık ve başarı...
Yeni ve eski üyelerin bir araya geldiği toplantıya konuşmacı olarak katılan TÜGİAD Onursal Üyesi Gökçin ARAS da başarı hikayesini anlattı. Hayatta olmasını isteyip de elde edemediği hiç birşeyin bulunmadığını söyleyen ARAS, “Ben bu işe simit ve dondurma satarak başladım. Bayramlarda mendil ve naneli şeker satardım. İlk profesyonel iş deneyimimi 18 yaşındayken yaşamıştım. Lunapark’ta eğlenmek için Kültürpark’a, tatil yapmak için de yaz kamplarına gider, oralarda çalışırdım. Kendime bir hedef belirlediğimde hiç bir zaman yılmaz, yaratıcılığımla başarıya ulaşırdım. O dönemlerde işini sevmek çok önemliydi. fiimdi de öyle olmalı aslında. şini sevmek, yaratıcılık ve sabır başarıya giden yolun olmazsa olmazıdır” şeklinde konuştu.

İşinize sevgilinizmiş gibi davranın
Çocukluğundan bugüne çok işte çalıştığını hatırlatan Gökçin ARAS, her ne alanda, ne iş yapıyor olursa olsun işini hiçbir zaman küçümsemediğini anlattı. şi sevgiliye benzeten ARAS, genç üyelere şu öğüdü verdi: "İşe giderken sevgiliye gider gibi gitmelisiniz. Sevgilinizle buluşurken nasıl hazırlanıyorsanız öyle hazırlanmalısınız. Çünkü siz işinizi nasıl karşılarsanız o da size öyle bakar. Sizler benim başladığım yerden çok daha ileride başlıyorsunuz. Unutmayın ki; arkadan gelenler daha süratli olabilir. O nedenle mevcut durumdan hep bir adım önde olmalı, ileriyi düşünmelisiniz”.
Konuşmaların ardından, BTSO Meclis Başkanı İlhan PARSEKER, ÜÇGE Mağaza Ekipmanları Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜGİAD Onursal Üyesi Gökçin ARAS, TÜGİAD Bursa fiubesi Kurucu üyelerinden Turgut İNAL ile TÜGİAD Başkanı Ali TATVEREN yeni üyeler Özgür ARAS, Tamer SERTELLİ, Ceyhun ARIÇ ve Ahmet PARSEKER’e rozetlerini taktı. TÜGİAD Bursa fiubesi Başkanı TATVEREN, Gökçin ARAS’a konuşmasından dolayı teşekkür ederek, çini bir tabak armağan etti. .

Bursa Şubesi Başkanı TATVEREN, Gökçin ARAS’a konuşmasından dolayı teşekkür ederek, çini bir tabak armağan etti.

BTSO Meclis Başkanı İlhan PARSEKER, yeni üye Ahmet PARSEKER’e TÜGİAD rozetini taktı.


TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı TATVEREN.
Genç girişimciler projeleriyle yarıştı
 
TÜGİAD Bursa Şubesi’nin Uludağ Üniversitesi işbirliğinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirdiği Girişimcilik Projesi Ödül Töreni’nde öğrenciler hazırladıkları projelerle yarıştı. Etkinlikte Onur Özkul koçluğunda yarışmaya hazırlanan AKKA Grubu Aktif Karbon Üretimi ve Satışı’nı işlediği projesiyle birinci oldu. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi ve Uludağ Üniversitesi’nin düzenlediği Girişimcilik Projesi Ödül Töreni iş dünyası ve öğrencileri buluşturdu. Uludağ Üniversitesi İİBF Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Lale KARABIYIK’ın fakültesinin öğrencilerini her konuda desteklediği etkinlikte yarışan yedi gruptan AKKA birinci olurken, kara salyangozu üretimi ve satılması projesiyle “Lamonsa” ikinci, kalori hesabının yer aldığı menüsüyle sağlıklı yaşamı destekleyen restoran projesiyle de “Hafif Şeyler” üçüncü oldu. Projeyle ilgili bilgi veren TÜGİAD Genel Sekreteri Gökhan ONUR yedi grupta projeleriyle elliden fazla öğrencinin hazırlandığını belirtti. ONUR, “Her grup koçlar ve öğretim kadrolarıyla beraber çalışmışlardır. İş yükü belirlenen her gruba koç atandı. Projeler sadece teorik olarak değil sahada da hazırlandı. Saha çalışmaları da yine öğrenciler tarafından yapıldı. Öğrencilere Gökçin ARAS, Arzu KAPROL, Engin HIZLIATEŞ, Şevki BORAN, Aziz TORUN hazırlıkları aşamasında deneyim paylaşımlarıyla destek verdi” dedi.
TÜGİAD Genel Başkanı Murat COŞKUNKAN da yarışmada kaybedenin olmadığını belirterek, “Böylesine güçlü bir jürinin önünde bu projelerin anlatılması ve heyecanın yaşanması çok ciddi bir tecrübe. Öğrenci arkadaşlarım iş fikrinden, pazarlama planına, sunumdan, karlılığa, sosyal sorumluluğa pek çok konuda çalıştılar ve önemli bir süreci ekip ruhuyla sonlandırdılar. Eğitim sürecinde edinilen bu tecrübenin iş hayatlarında sağlayacağı çok önemli katkılar olacağından hiç şüphem yok.Emeklerinden dolayı hepsini tebrik ediyor, koçları olan üye arkadaşlarıma da kutluyorum. Üniversite sanayi işbirliğinin önemli bir örneği olan bu çalışmanın önümüzdeki yıllarda daha da gelişerek devamlılığını koruyacağını biliyor ve bundan gurur duyuyorum.” dedi.
Etkinlikte konuşan TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ali TATVEREN de, “ Bilindiği gibi Türkiye Genç İşadamları Derneği Genel Merkezi özellikle gençlerin istihdamına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Biz de TÜGİAD Bursa Şubesi olarak, bundan 3 yıl önce Uludağ Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü işbirliği ile Girişimcilik Konferansları’nı başlattık. Globalleşen dünyadaki artan rekabet koşullarında, gerçek sermayesini yönetecek olan genç girişimcilere yön vermek amacı ile başlattığımız Girişimcilik Konferansları projesinin her yıl daha da geliştiğini görmek bizim için gurur kaynağı. Gençlerimizin iş yaşamına hazırlanmasında TÜGİAD Bursa Şubesi olarak önemli bir destek sunduğumuzu düşünüyoruz. Hedefimiz gençlere yeni ufuklar açarak iş yaşamına daha da uyarlanabilir gelişmeleri oluşturabilmek. Önceliklerimiz arasında bu projeye kamu ayağını da dahil ederek, önümüzdeki yıllarda teşvik ve hibeler aracılığıyla sermaye desteğini de sağlayabilmek.”

Projede yarışan gruplar:
AKKA:
Onur ÖZKUL’un koçluğunda Hüseyin USTA’nın grup liderliği ile hazırlanan projede Türkiye’de üretimi olmayan aktif karbonun üretimi ve satışıyla ilgili tesisin kurulması konusu maliyet hesapları ve pazar araştırmalarıyla sunuldu. AKKA yılda 5 bin ton ithal edilen ürünün üreterek, cari açığa pozitif katkı koymayı hedefliyor. 5 dönüm arazi içinde 2 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek şekilde projelendirilen tesis birinci yılın sonunda başa baş noktasına gelmeyi, 2. yıl da 2 milyon TL kar elde etmeyi planlıyor. Rafinasyonda kullanılan aktif karbon, arıtım, gıda ve ilaç sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara sunulacak. AKKA’nın sosyal sorumluluk projesi de karın yüzde 10’unu K.Ö.Y projesine bağışlamak.

LAMONSA:
Anıl ŞOHOĞLU’nun koçluk yaptığı grubun projesi, Salyangoz Çiftliği Ensantif Üretim Merkezi’nin kurulması ve kara salyangozu ithalatı oldu. Kara salyangozunun doğal ortamında üretilmesi ve satışını gerçekleştirmeyi planlayan grup, dış ülkelerde eti lüks bir gıda olan aynı zamanda da kozmetik sektörünün vazgeçilmezi kara salyangozuyla ihracatta önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. İklim koşulları elverişli olduğu halde Türkiye’de üretilmeyen ürün, AB ülkeleri, Çin, Japonya’da ciddi bir pazara sahip. Antalya’nın Manavgat İlçesi Denizyaka Köyü’nde kurulacak olan ve 9373 metrekare alana sahip tesiste ilk yıl 72 bin adet üretim yapılması planlanıyor. Lamonsa’nın hedefi, yurtdışında marka olmak, misyonu ise kara salyangozu üretimini tüm Türkiye’ye yaymak ve döviz girdisini devamlı hale getirmek.

HAFİF ŞEYLER:
Özge TAŞDELEN’in koçluğunda hazırlanan grup düşük kalorili yiyeceklerin menüsünde yer aldığı restoran projesiyle yarışmaya katıldı. Gün içinde fark edilmeden alınan yüksek kalorili yiyeceklerin yerine düşük kalorili ürünlerin nezih bir ortamda sunumunun sağlanmasını hedefleyen grubun sloganı ‘Yemek yemeği hafife alın’ oldu. Bilinçli müşteri kitlesine hitap etmeyi hedefleyen grup, 200 metre karenin 160 metrekaresi kapalı restoranda pazara yeni ürünler sunarak fark yaratmayı hedefleri arasına aldı. Hafif şeyler ilk yıl yerinde, ikinci yıldan itibaren de evlere servis yapmayı planlıyor. Grubun sosyal sorumluluk projeleri arasında kalan yemekleri hayvan barınağına vermek vardı.

TOURSA:
Ferahi GÜZELSÖZLÜ’nün koçluk yaptığı grubun lideri Elçin PELVAN’dı. Sloganı Haydi Bursa’ya olan grup, Toursa isimli tur şirketiyle Bursa’nın turizmde lider kentlerden olmasını da sağlayacak işlere imza atmayı hedefliyor. Bursa’nın turizm potansiyelini İstanbul odaklı değerlendirmek amacıyla oluşturulan grup, Bursa’da 26 farklı tur seçeneği sunarak alternatif tur seçeneklerini de değerlendiriyor. Grubun sosyal sorumluluk projesi de Bursa’nın dağ köylerinde kenti görmemiş çocukları Bursa’yla buluşturmaktı

YEŞİLİM:
Elif PALANCI’nın koçluk yaptığı proje Mobil Mutfak konuluydu. Proje seyyar satıcılığı kurumsallaştırarak kayıt dışı ekonominin önlenmesini ve hijyenik yiyeceklerin hazırlanmasını hedefliyor. Projede mobil araçlarda satılacak ürünler ana üretim merkezi olan Yeşilim’de hazırlanıyor. Mobil araçlarda satışa sürülen ürünler için dağıtım yerleri olarak çalışan nüfusun okulların ve sanayilerin olduğu yerler seçildi. Projede hedef, bir marka yaratmak ve üç yıl içinde 13 tane bayilik vermek.

MİHAW:
Haluk PARLAMIŞ’ın koçluğunda hazırlanan grup, 5 Yıldızlı Evcil Hayvan Oteli projesiyle yarıştı. Grup tatile çıkarken ya da acil durumlarda hayvan sahiplerinin bırakabileceği bir oteli maliyetinden getireceği kara kadar detaylı olarak anlattı. Bursa’da 5 bin475 metrekare’de 13 çalışanla hizmet verecek olan tesis hayvanlar için eğitim ve aktivite şansı da sunuyor. MİHAW iki farklı ilde daha 5 yıldızlı hayvan oteli kurmayı hedefleri arasına aldı. Otelin sosyal sorumluluk projesi de sahipsiz hayvanlarla ilgili sıkıntıları çözmek ve çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için çalışmalar yürütmek.

B.İ.O:
Utku EPİRİ’nin koçluğundaki grup, Bio poşet tesisi projesiyle doğaya zararları devamlı olarak dile getirilen konvansiyonel poşetlere alternatif üretmeyi hedefliyor. Çevre dostu poşetlerin en önemli özelliği doğada hiçbir zararlı gaz bırakmadan çözülmesi. Artan çevre bilincini de artı bir değer olarak gören grup, AB standartlarıyla çevre koruma yasalarının artmasını da avantaj olarak görüyor. Doğaya zarar vermeyen poşet kullanımın yasalarla zorunlu hale gelmesiyle ciddi bir üretim potansiyeli oluşacağını düşünen grup, poşete yok olmayı öğrettik sloganıyla pazarda çok sayıda olmayan rakiplerine üstünlük sağlamak için çalışmayı hedefliyor. .

Birinci olan Onur ÖZKUL’un koçluğunda AKKA GRUBU ve JÜRİ toplu halde.

Utku EPİRİ’nin koçluğunda B.İ.O.

2. olan Anıl ŞOHOĞLU'nun koçluğunda LAMONSA gurubu. .

Elif PALANCI’nın koçluğunda YEŞİLİM gurubu.

Jüri toplu halde.

3. olan Özge KUTLUALP’in koçluğunda HAFİF ŞEYLER gurubu. .

Haluk PARAMIŞ’IN koçluğunda MİHAW.

Ferahi GÜZELSÖZLÜ'nün koçluğunda TOURSA gurubu.
TÜGİAD Bursa Şube Yönetim Kurulundan basına ziyaret
 
TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri protokol ziyaretleri kapsamında Hürriyet Bursa ile Dünya Gazetesi’ne ziyarette bulundu
Kentin ve iş dünyasındaki gelişmeleri değerlendirerek görüş alışverişinde bulundular. Birbirlerine destek sözü verdiler.


TÜGİAD’lılar İngiltere’de yeni olanakları araştırdı
 
Türk Genç şadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa fiubesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İngiltere ziyaretinde, işbirlikleri ve yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Uluslararası ilişkileri güçlendirmek ve üyelerine yeni pazarlar yaratmak adına çalışmalarını hızla sürdüren Türk Genç şadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa fiubesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İngiltere ziyaretinden de olumlu izlenimlerle ayrıldı. TÜGİAD Bursa fiubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali TATVEREN ve beraberindeki Bursalı işadamları, Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nda ikili ilişkiler ve ticareti geliştirmek hakkında görüş alışverişinde bulundu. TÜGİAD’lı işadamlarının piyasalardaki rekabetçi tabloya ayak uydurabilmek için karşılarına çıkan olanakları değerlendirmek adına gelişim ve yeniliklere açık olduğunun altını çizen TATVEREN, bu çerçevede İngiltere kaynaklı fırsatları da değerlendirebileceklerini kaydetti. TÜGİAD heyeti İngiltere programları kapsamında ülkedeki köklü firmalara da ziyaretler gerçekleştirdi. Bu çerçevede Land Rover fabrikasına bir inceleme gezisi gerçekleştiren TÜGİAD’lılar, dünyanın bu önde gelen firması hakkında bilgilerini güncellediler. TÜGİAD heyetinin duraklarından biri de İngiltere’nin dünyaca ünlü şekerleme ve ciklet firması Cadburry oldu.

Bursa Şubesi, Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretlerinde İznik çinisi armağan etti.

TÜGİAD heyetinin duraklarından biri de İngiltere’nin dünyaca ünlü şekerleme ve ciklet firması Cadburry’ydi.

Bursa Şubesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İngiltere ziyaretinden olumlu izlenimlerle ayrıldı.

Land Rover fabrikası Bursalı işadamlarının bir diğer durağıydı.
Uzmanından “İş’in Sırrı”
 

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi, TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) “Girişimcilerin Başarı Öyküleri-İş’in Sırrı” konulu bir panel düzenledi. Bursa iş dünyasının ve üniversite öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği panelin moderatörlüğünü Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Lale KARABIYIK gerçekleştirirken, konuşmacılar; Torunlar Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz TORUN, Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neriman GÜNDOĞAN ve TEB Marmara Bölgesi Kredilerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent İLTER’di. Panelin açılış konuşmaları BTSO Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan PARSEKER’le başladı. Katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren PARSEKER, “Bu tabloyu görünce TOBB bünyesinde Genç Girişimciler Kurulu oluşturmakla ne kadar iyi ettiğimizi görüyorum” dedi. Türkiye’nin son 30 yıldır serbest piyasa sisteminde olduğunu anımsatan PARSEKER, “30 yıl önce Suudi Arabistan ekonomisi bizden büyüktü. Yunanistan kadardık. Bugün ikisini de aştık; ihracatçı sayımız 50 bin, 110 milyar Dolarlık bir rakamı yakaladık. Girişimciliğin önü açıldığında bir ülkenin ne kadar ilerlediğini hep birlikte gördük” ifadelerini kullandı. Günümüzde girişimcilerin önünü açacak politikaların üretilmesinin zorunluluğunu vurgulayan PARSEKER, “Güçlü bir girişimci ekosistemi oluşturmak için kaynak yaratmak, teşvik edecek kapsamlı politikalar ortaya koymak, mevzuat altyapısını geliştirmek durumundayız. Girişimciliğin hepimizi ve ülkemizi zenginleştireceğini bilmemiz gerekiyor” dedi.

Yükselen trend
TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Murat COŞKUNKAN da girişimciliğin son dönemde hızla yükselen bir trend olduğunu belirtirken, bugünden yarına oluşacak bir kavram olmadığına dikkat çekti. “Girişimcilik bir kültür, bir ruh” diyen COŞKUNKAN, “Daha eğitimin ilk yıllarında çocuklarımıza girişimciliğin aşılanması gerekiyor” ifadesini kullandı. TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Ali TATVEREN de “Her alanda başarılı olmuş, özellikle imkansızlıklar içinden başarılı olmuş insanların yükselme süreçlerini görebiliyoruz ve görmeye de devam edeceğiz. Bu kişilerdeki ortak nokta gayretle, mücadeleyle, çalışmayla, en önemlisi farkını hissettirmeyle ve farkı hissettirebilecek kişisel güce sahip olabilmekle özetlenebilir” dedi. TATVEREN ikinci ve üçüncü kuşak işadamlarının başarılarına da dikkat çekerek “Yeni kuşaklar artık küresel hale gelen rekabet ve belki de istilalara karşı yeni stratejiler geliştiriyor. İnovatif kararlarla işlerini daha da ileriye taşıyabilen genç nesil, pek çok başarıya da imza atıyor. Bu başarı örneklerini Bursa’da da görmek mümkün ve yakından takip edilmesi gerekiyor” dedi.

TORUN’un itibar vurgusu
Panelistlerden İşadamı Aziz TORUN, ilgiyle dinlenen konuşmasında ticarette en önemli sermayenin itibar olduğunu kendi yaşamından örneklerle anlattı. Başarı hikayesinde ailesinden öğrendiklerinin katkısını sık sık dile getiren TORUN, 8 yaşında babasının çay ocağında çalışmaya başladığını, bu durumun daha sonra da yine babasının bakkal dükkanında tüm öğrenim yaşantısı boyunca sürdüğünü belirtti. İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra bir süre Çalışma Bakanlığı’nda iş müfettişi olarak görev yaptığını anlatan TORUN, daha sonra kardeşiyle ticarete atıldıklarını ve “çok çalışma, dürüstlük, itibar, alınan kredilerin borç olduğunu bilerek hareket etmek” gibi ilkelerin ışığında başarıya ulaştıklarını aktardı. Torunlar Şirketler Gurubu Başkanı Aziz TORUN, “Ticarette en önemli sermaye itibardır” derken, girişimciliği de şöyle tanımladı: “Girişimcilik, belki bir aşk, bir tutku, azim, gayret, bitmek bilmeyen enerji ama tüm bunların yanında başkasının parasını kullanma sanatıdır…” Aziz TORUN konuşmasında “Cebe girmemiş kârlarla harcama yapmayın” uyarısında da bulundu ve kendi yaşamından örneklerle konuyu zenginleştirdi.

“Başka bir kurumda çalışarak başlayın”
Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neriman GÜNDOĞAN “Girişimcinin Yeni Yol Haritası” başlıklı konuşmasında Türkiye’nin AB ile bütünleşme sürecinde girişimci sayısını hızla artıracak politikaları oluşturmasının gerekliliğinin altını çizdi. “Girişimci dostu bir ülke yaratmamız gerekiyor” diyen GÜNDOĞAN, gençlere kendi işlerini kurmadan önce mutlaka bir kurumda iş deneyimi yaşamaları öğüdünde bulundu. Panelin bir diğer konuşmacısı olan TEB Marmara Bölgesi Kredilerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent İLTER de AB fonları ve girişimcilere yönelik teşviklerle ilgili bilgi verdi.

İlhan PARSEKER.

Ali TATVEREN.


Aziz TORUN.


Murat COŞKUNKAN.
TÜGİAD ‘dan Olay Medya’ya ziyaret
 
TÜGİAD Genel Başkanı Murat COŞKUNKAN ve TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Ali TATVEREN Başkanlığında TÜGİAD Yönetimi, Olay Medya’yı ziyaret etti. Olay Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cavit ÇAĞLAR’ın yanı sıra Olay Medya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali İNAN, Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol BİLENSER ve Olay TV Genel Müdürü Nuri KOLAYLI’nın da hazır bulunduğu görüşmede, TÜGİAD Genel Başkanı Murat COŞKUNKAN ve TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Ali TATVEREN başarı dileklerinde bulundu. Olay Medya’nın eski yöneticileri ile birlikte yeniden göreve başlamasına sevindiklerini belirten TUGİAD Genel Başkanı Murat ÇOŞKUNKAN, Olay Medya’nın sadece Bursa’nın değil tüm Türkiye’nin ilgisini çektiğini dile getirdi.
Olay Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cavit ÇAĞLAR ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, “ Olay Medya’nın bir Bursa markası olarak kabullenilmesi bize ayrı bir keyif veriyor. Olay bizim malımız değil, Bursalılar’ın malı. Biz nöbete tekrar geldik. Herkes bizi izlemeye devam etsin. Güzel şeyler olacak” dedi.
Oldukça sıcak ortamda geçen görüşmede TÜGİAD yönetimine teşekkür eden Olay Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cavit ÇAĞLAR da, Olay’ın Bursa’ya mal olmuş bir kurum olduğunu belirterek, Bursa’nın sesi olacaklarını, bütün siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine ve toplumun tüm kesinlerine aynı yakınlıkta duracaklarını vurguladı.
Bursa’yı haberdar etme yönünde önemli bir görev üstlenen Olay Medya’nın bu görevi tarafsız ve en işi şekilde yapmaya devam edeceğini anlatan ÇAĞLAR, Bursalılara doğru bilgi vermenin temel ilkeleri olduğunu dile getirdi. 33 ay süren ayrılığın ardından, 1991 yılında bakan olduğu zaman aldığı kutlamalardan çok daha fazlasını aldığını dile getiren ÇAĞLAR, Bursa’nın Olay Gazetesi’ne, televizyonuna sahip çıktığını söyledi.

Ulusal TV yayını
Olay Televizyonu’nun 1 Şubat tarihi ile birlikte Digitürk 60. kanalda yayına başlayacağını ifade eden ÇAĞLAR, kentin sesini daha geniş kitleye daha kaliteli şekilde ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. Olay Gazetesi’nin okurlarının bir kısmının küstürüldüğünü dile getiren ÇAĞLAR, 1 hafta içerisinde tirajın 1000 arttığını, küskün okurların yeniden gazetelerine sahip çıkmaya başladığını anlattı. Hareketli canlı yayın ekipleri ile kentin nabzını tutacaklarını söyleyen ÇAĞLAR, 33 ay kurumlarından uzak kaldıklarını, yeni dönemde daha istekli, tecrübeli ve heyecanlı bir ekiple çalışacaklarını dile getirdi.