CEYDA GÜRÜN

Gaggenau
 
Gaggenau mutfağında bu sayıda Özer Metal San. A.Ş Dış Ticaret Müdürü Ceyda GÜRÜN ile birlikteyiz. 1977 İstanbul doğumlu Ceyda GÜRÜN Kültür Koleji’nden mezun olduktan sonra, lisans eğitimini Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Amerika ve İngiltere`de çeşitli kurs ve sertifika programlarına katılan Ceyda GÜRÜN bir süre İngiltere`de Metal Sektöründe çalıştıktan sonra 2002 yılında Türkiye`ye dönerek kendi aile şirketlerinde çalışmaya başladı. 2005 yılının Ağustos ayında Alp GÜRÜN ile hayatını birleştiren Ceyda GÜRÜN, TÜGİAD`ın yanısıra çeşitli dernek ve sivil toplum örgütlerine de üyedir. Hamile olduğu için sağlıklı beslenmeği tercih eden Ceyda GÜRÜN Gaggenau mutfağında sizlere deniz yosunu üzerinde balık filetosu yapacak.

Gaggenau cihazı:
Kombi buharlı fırın
Hazırlama süresi: 30 dakika artı 60 dakika marine etme süresi
Sıcaklık derecesi: 230 C
Nem kademesi: %100

İçindekiler:
480-600 gr. balık filetosu
200-250 gr. deniz yosunu,
3 yemek kaşığı limon suyu,
1`er yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu ve tarhun,
2 taze soğan (ince kıyılmış),
1 küçük salatalık,
100 gr. çeri (küçük ) domates ikiye bölünmüş,
tuz, karabiber,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanması:
Buharlı fırını 230° C ısıda ve %100 nem derecesinde ısıtın. Balık filetolarını temizleyin ve parçalara bölün. Deniz yosunlarını temizleyip yıkayın. Limon suyunu, yeşillikleri ve taze soğanları marine kabında karıştırın ve biberle tatlandırın. Sonra balık filetolarını kaba yerleştirerek yaklaşık 60 dakika marine edin. Salatalığı soyup ortadan ikiye bölün ve bir çay kaşığının yardımıyla çekirdeklerini çıkarın. Salatalığı küçük küpler halinde ikiye bölün. Delikli olmayan fırın kabını yağlayın. Deniz yosunlarını yerleştirin. Yarıya bölmüş olduğunuz domatesleri üzerine serpin. Daha sonra marine edilen balık filetolarını yerleştirip üzerine salatalık küplerini serpiştirin.Tuzlayıp yağlayın. Filetoları kalınlığına bağlı olarak 8-11 dakika arası pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bekletmeden servis yapın.