Zeynep FİDAN

Gaggenau
 
Zeynep FİDAN, Koç Üniversitesi Kimya Bölümünü bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Mühendislik Yönetimi Master programını tamamladı. Öğrencilik yıllarındaki çeşitli staj programlarından sonra iş hayatına 2003 yılında, aile şirketleri olan ASF Otomotiv`de başladı. Öncelikle Pazarlama Sorumlusu olarak işe başlayan Zeynep F‹DAN, daha sonra yine aile şirketler grubundan sigorta şirketinin yönetimini üstlendi. 2006 yılında ağabeyi ile beraber kurduğu şirketinde bayanlara özel şoförlü saatlik kiralama şirketi olan Pudracar`ı kurarak, kiralama alanında girişimcilik dalında çeşitli projelere adaylığını koydu. Aynı zamanda Europcar Rent A Car kiralama şirketinin Türkiye temsilciliğini yapan Fidan Grubu bünyesinde çeşitli alanlarda görev alarak otomotiv alanında farklı projelerde çalıştı.

fiu anda ASF ile beraber, Gebze Renault Yetkili Satıcısı Faz Otomotiv`in Yönetim Kurulu Üyesi görevini sürdürmektedir.

Her sabah düzenli olarak yaptığı sporun yanı sıra, kışın board, yazın ise surf düşkünü olan F‹DAN, çevresindekileri de spor ve beslenme konusunda sürekli motive etmektedir.

Zeynep F‹DAN, Gaggenau Mutfağı’nda Elegans okurları için yeşil otlarla tatlandırılmış dana fileto pişirecek.

Yeşil otlarla tatlandırılmış dana fileto, porto şarabında arpacık soğanı ile

Gaggenau cihazları
Kombi buharlı fırın

Pişen malzemenin iç ısısını algılama özelliğiyle, ocak veya ızgarada demir döküm fırın tavası ile
Sıcaklık derecesi: 150 ˚C
Nem kademesi: %60
Et için gereken hazırlama süresi: 70 dakika
Porto şarabında arpacık soğanı için gereken hazırlama süresi: 2 saat
7-8 kişi için

Et için gereken malzemeler:
1,2-1,3kg dana fileto
1/2 demet maydanoz
1 dal biberiye
1/2 demet kekik
1/2 demet mercanköşk
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı ceviz yağı (fındık yağı da olabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
3 yemek kaşığı iri taneli hardal tohumu
Porto şarabında arpacık soğanı için gereken malzemeler:
1kg arpacık soğanı
3 yemek kaşığı yağ
3 yemek kaşığı balsamik sirke
2 yemek kaşığı domates püresi
300ml sebze suyu
500ml kırmızı Porto şarabı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
2 çay kaşığı açık renkli soya sosu
2 çay kaşığı Worcester sosu

Etin hazırlanması
Nemlendirme özelliğini çalıştırmadan, buharlı fırının ısısını 150 ˚C olarak ayarlayıp fırını ısıtın. Yeşillikleri yıkayıp kağıt havluyla kurutun ve saplarından ayırın. Sarımsağı soyun. Tüm yeşillikleri sarımsak, hardal, yağ, tuz ve karabiberle birlikte elektrikli doğrayıcıda doğrayarak püre haline getirin. Dana filetoyu büyük bir kızartma kabında veya demir döküm tavada harlı ateşte kızartın. Etin her tarafı iyice kızardıktan sonra, her tarafına hazırladığınız baharatlı püreyi sürün. Daha sonra eti deliksiz fırın kabına yerleştirip kabı fırının üstten ikinci rafına sürün. Dereceyi yandan filetonun en kalın yerine doğru sokunve istediğiniz iç ısıyı ayarlayın ve ayarınızı onaylayın. Dana filetoyu buharlı fırında 150 ˚C sıcaklıkta ve %60 nem kademesinde kızartın. Etin iç ısısı ayarladığınız dereceye eriştiğinde bir sinyal sesi duyulur ve fırın kendisini kapatır. (yaklaşık 30 dakika sonra) Eti kesmeden önce, üzerini alüminyum folyo ile kapatarak bir süre dinlenmeye bırakın.

Öneri: Dana filetoyu sabah kızartıp akşam yemekten önce fırına verebilirsiniz.

Porto şarabında arpacık soğanının hazırlanması:
Büyük bir tencereye bolca su koyun. Arpacık soğanlarını içine atın ve soğanları bir dakika süreyle blanşe edin veya soğanları önceden ısıtılmış buharlı fırında 100˚C’de ve %100 nem kademesinde 4 dakika süreyle buharlayıp sonra hemen soğuk suya atın. Bu şekilde soğanları gözleriniz yaşarmadan rahatlıkla soyabilirsiniz. Büyüklüklerine göre soğanları ikiye veya dörde bölün. Daha sonra kızgın yağda, orta ateşte, renkleri kahverengiye dönünceye kadar soğanları kavurun. Domates püresini ve balsamik sirkeyi de ekleyip hızlıca karıştırın.
Son olarak sebze suyunu ve Porto şarabını da ekleyip tuzlayıp biberleyin. Düşük ateşte, tencerenin kapağı açık olarak soğanlar yumuşayıncaya kadar ve sos şurup kıvamında ağırlaşıncaya kadar hafif hafif pişirin. Arpacık soğanlarını soya sosu ve Worcester sosuyla tatlandırın.