GAGGENAU

Seyra TOPRAK
 
10 Nisan 1976 İstanbul doğumlu Seyra TOPRAK Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi’nde tamamladığı lise eğitiminden sonra Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 2 yıl aile şirketlerinde çalıştıktan sonra 2001 senesinde New York’ta Pace Üniversitesi’nde MBA yaparken okulun İşletme Fakültesi Dekanı Dr. CENTONZE’nin araştırma asistanlığını yaptı. 2003 Mayıs’ında Türkiye’ye dönüş yaparak İşletme doktorası programına devam ederken Uzay şirketlerinin Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmaya başladı. Uzay Grup Otomotiv sektöründe Volkswagen yetkili bayiliğinin yanı sıra aksesuar ve parça alanında da faaliyet göstermektedir. Seyra TOPRAK ayrıca Uzay Sigortacılık’ın da Genel Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. TÜGİAD Girişimcilik Komisyonu aktif üyeliğinin haricinde, 1905 GSYİAD, GYİAD, NDS’liler Derneği ve IMMIB üyeliğini sürdürmektedir. Seyra TOPRAK bugün bizlere “Kıtır Koyun Peyniri ile Kuzu Budu” yapacak.

KUZU BUDU, KITIR KOYUN PEYNİRİ İLE (PECORINO)

Gaggenau cihazları:
Kombi buharlı fırın, Hava dolaşımlı fırın ızgarası
Sıcaklık derecesi: 200°C ve 65°C
Nem kademesi: %100 ve %30
Hazırlama süresi: 25 dakika
Düşük ısıda pişirme: 2,5-3 saat artı 30 dakika kızartma ve 10 dakikalık gratine etme 6-8 kişi için

İçindekiler:
1,8-2kg kemikli kuzu butu, (kasaptan pişirmeye hazır olarak alınabilir)
1 büyük demet maydanoz
1 adet limonun suyu ve kabuğu
100gr taze rendelenmiş Pecorino veya sert ve tuzlu koyun peyniri (gerekirse Parmesan da kullanılabilir)
7 yemek kaşığı galeta unu
5 diş sarımsak
7 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanması:
Buharlı fırını 200°C ve nem kademesini %100 olarak ayarlayıp fırını ısıtın. Kuzu butunu yıkayıp durulayın ve limon suyuyla ovun. Büyük bir kızartma kabını veya deliksiz fırın kabını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Maydanoz ve sarımsağı çok ince kıyın, galeta unu ve limon rendesi ile karıştırın. Bu karışımın 2/3’sini 5 çorba kaşığı zeytinyağı ile macun haline getirin. Karışımın1/3’ini Pecorino peyniriyle (sert koyun peyniriyle veya Parmesan ile) karıştırıp daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın. Kuzu butunu tuzlayıp biberleyin. Maydanozlu macunla her tarafını kaplayın, kızartma kabına yerleştirip önceden ısıtılan fırında 30 dakika süreyle ğişirin. 30 dakikanın sonunda fırın ısısını 65°C ve nem kademesini de %30 olarak ayarlayın (ancak fırının kapağını açmayın!) ve kuzu butunu 2,5-3 saat (süre butun büyüklüğüne göre değişebilir) pişirin. Butun üzerinin kıtır peynirle pişmesini sağlamak için hava dolaşımlı fırınınızgarasını 225°C olarak ısıtın. Maydanozlu peynir karışımını etin suyuyla boza kıvamında karıştırıp kuzu butunun her tarafını bu karışımla kaplayın. Yaklaşık 10 dakika boyunca kıtır oluncaya kadar dolaşımlı fırında pişirin. Butu kesmeden önce 5 dakika dinlendirin. Öneri: Hem buharlı fırın hem de hava dolaşımlı fırına sığacak büyüklükte bir fırın kabı seçin. Garnitür olarak biberiyeli patates hazırlayıp yanında servis edin