Selçuk VARDARCILAR Klassen Çanta Bavul Sanayi ortağı, Batı Bavul Sanayi sahibi

Üretime Hayatını Adamış Bir Babanın Üretim Sevdalısı Oğlu
 
13 yaşında dikiş makinesi kullanmaya başlamış ve tüm ömrü imalatla geçmiş bir babanın oğlu; Selçuk Vardarcılar… Üniversiteden mezun olduktan sonra babasını, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı zamansız kaybeder. Zamansız ifadesini ise şu üç kelimeyle açıklar Vardarcılar: “Daha yolun başındaydım.” Gelin bundan sonrasını Selçuk Vardarcılar’ın anlatımıyla paylaşalım:
 
Üniversiteden yakın arkadaşım Gökhan KAVUK ve kuzeni Onurhan KAVUK ile Türkiye’nin ilk yerli plastik bavul fabrikasını kurarak ticaret hayatına saraciye sektöründen hızlı bir giriş yaptık.
Babamın yaşamı boyunca en büyük tutkusu olan Türkiye’de üretim yapmanın ve istihdam sağlamanın getirdiği mutluluğunu yaşıyorum. Çünkü ben de tıpkı onun gibi Türkiye ekonomisinin üretim yapıp, imal ettiğini de ihraç ederek kalkınabileceğine inanıyorum. Herkesin bu konuda özveri gösterip, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum.
Klassen Çanta Bavul Sanayii; ayda 4 bin set abs & polikarbonat plastik bavul üretim kapasitesine sahip. Yola çıkarken hedefimiz dünyanın en iyi bavul markası olmak idasıyla çıktık, iç pazarda kısa sürede Klassen markasını önemli bir yere getirmeyi başardık. Çok kısa sürede trendyol.com, morhipo.com, Arow , Boyner mağazacılık ve Türkiye’nin her şehrinde yerimizi aldık, üretimde, istenilen boyda promosyon hizmeti de sunuyoruz. Axa Sigorta , Cender Grup bunlardan bazıları…

Batı Bavul Sanayi ise, Türkiye’nin en büyük kumaş bavul imalathaneleri arasında yer alıyor. Batı Saraciye Deri Mamülleri ve Dış Tic. A.Ş. devamı olarak kurduğum bu firma, marka olmaktan çok fason üretim ve promosyon üretimi üzerine faaliyetine devam ediyor. Ayda 4 bin set kumaş bavul üretim kapasitesine sahip bu firmada geçmişte fason üretim yaptığımız kuruluşlardan bazıları; THY, Diyanet İşleri Hacı Adayları valizleri, BİM marketleri, Polis Koleji sayılabilir.
Batı’da da , Klassen’de de hedefim, en son teknoloji ile üretim yapabilmek için gerekli makine parkurunu tamamlayıp, daha yüksek adetlerde üretim gerçekleştirerek, daha çok istihdam yaratmak, Türkiye’de, dünyanın en kaliteli bavulunu sunmaktır. Pazar mı? Tüm dünya… Meseleye böyle bakıyorum. Fakat başarı ve sonuç birden bire gelmiyor. Bunun içinde sektörümüzün her fuarını takip ediyoruz ve her geçen gün üretimimize doğru, fayda/maliyet hesapları sonucunda verimliliği kanıtlanmış, en son teknoloji makine ve teçhizatı eklemeye çalışıyoruz.
Sizin gözünüzde Batı ve Klassen’i diğerlerinden ayıran ne?
Öncelikle A’dan Z’ye bavulun üretimini tamamen Türkiye’de yapabiliyor olmamız çok kritik bir nitelik. Bünyemizde enjeksiyon plastik imalathanesi ile çekçek, kulp, teker gibi aksesuarları dahi biz imal ediyoruz. Bence bizi ayıran en önemli kriter bu. Sadece dünya markalarının yapabildiği bavul yan sanayi üretimini Türkiye’de yapabilmenin ayrıcalığını yaşıyoruz.

Sektöre kattığım bir diğer yenilik ise; rahmetli babam Süleyman VARDARCILAR ‘ın 1960’lı yıllarda ürettiği deri valizleri tekrardan SV-Vintage markasıyla üretmeye başlamak oldu. İlk başlarda hobi olarak başladığım bu ürünlerin yakın arkadaş çevremden beğeni topladığını gördüğümde seri üretime başlama kararı aldım. Kendi tasarımlarım olan Vintage bavulların tüm kalıplarını kendim çıkardım, en ufak tasarımına kadar bizzat kendim ilgilendim. Şu anda Nişantaşı’nda bir kaç noktada satışı bulunan Vintage bavullarımızı, SV-Vintage Suitcase markasıyla birçok ev aksesuarı satan mağazada müşterilerin beğenisine sunacak olmamın heyecanını yaşıyorum.

TÜGİAD ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?Üretim yapmak, istihdam yaratmak, bulunduğumuz sektörün sorunlarına karşı duyarlı olmak ve çözüm üretebilmek çok önemli. Tüm bunlar başarı öyküsüne dönüştürmeyi hedeflediğimiz genç girişimcilik hikâyemizin ana argümanları aslında. Öte yandan biz tüm bunları içinde yaşadığımız topluma borcumuz olarak görüyoruz. Bu nedenle TÜGİAD gibi önemli bir kuruluşun içinde yer almak beni son derece onurlandırıyor. İçinde bulunduğum sektörün derneği olan Saraciye Sanayicileri Derneği’nin genç üyelerinin hepsini TÜGİAD çatısında bir organizasyonla toplamak istiyorum ve bunun için gerekli girişimlerde bulunmaya başladım. Umut ediyorum ki TÜGİAD’da genç saraciye patronlarının hepsini bir araya getireceğim. TÜGİAD gibi sıcak ve samimi bir ailenin içinde yer almak, sosyal sorumluluk projeleri üstlenmek ve bu değerli ailenin bir parçası olmak bana son derece onur veriyor.




SELÇUK VARDARCILAR


1986 İstanbul doğumlu olan Selçuk VARDARCILAR, Mimar Sinan Koleji’nden mezun olduktan sonra Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümünü bitirdi. 2009-2010 yılları arasında Moskova’da toptan mağaza işletmeciliği yaptı. 2006-2010 yılları arasında Batı Saraciye Deri Mamülleri ve Dış Tic. A.Ş.’de pazarlama koordinatörlüğü görevini yürüttü. Yurtdışında birçok fuarda babası Süleyman VARDARCILAR’ın 1964 yılında kurmuş olduğu Batı Saraciye Deri Mamülleri ve Dış Tic. A.Ş. Fırması’nda katılımcı olarak yer aldı. 2012 yılında önce üniversiteden iki arkadaşıyla birlikte Klassen Çanta Bavul Sanayini kurarak Türkiye’nin ilk yerli plastik bavul fabrikasını kurdu. Ardından da bir aile fırması olan Batı Saraciye Deri Mamülleri ve Dış Tic. A.Ş. devamını getirmek amacıyla Batı Bavul Sanayi Selçuk Vardarcılar fırmasını kurarak Türkiye’nin en büyük kumaş bavul imalathanesini hayata geçirdi. Babası Süleyman VARDARCILAR’ın vefatından sonra piyasanın önemli imalatçıları arasına girmeyi başardı. Aynı zamanda Saraciye Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Selçuk VARDARCILAR, dernek komisyonuyla sektörün sıkıntıları hakkında araştırma yürütüyor.