Reha ARAR

Merit Kıbrıs'da çok ciddi bir marka olmuştur, bunu görüyoruz, yaşıyoruz ve iftihar ediyoruz
 
Reha Arar kimdir, bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?
Reha Arar, İstanbul 1946 doğumludur, Saint Joseph Fransız Lisesinden sonra Hacettepe Üniversitesi Hastane Yönetimi Bölümü’nü bitirmiştir. Ankara`da ve daha sonra da acil yardım can kurtarma konusunda daha üst bir çalışma yapmıştır.
Ailesinin bir özel hastanesi olması nedeniyle bu mesleği seçmiştir. Sırasıyla Sağlık Bakanlığı’nda Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde ve Bakanlık`da üst görevlerde bulunmuş daha sonra İstanbul Sağlık Daire Başkanı ve İstanbul Belediyesi Sağlık Daire Başkanı olarak 1988 döneminde görev almıştır, bu dönemde hızır acili cankurtarma komandoları gezici gıda kontrol sistemini kurmuştur. 1988 yılından sonra özel sektöre geçmiş, Uran Holding`de ve 1989 yılından beri şu anda Net Holding`de görev yapmaktadır, Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmaktadır.

Bir İstanbul aşığı olarak zamanınızın büyük bölümünü Kıbrıs’da geçiriyorsunuz bu durum sizi nasıl etkiliyor?
6 yıldır Kıbrıs`da daha çok zamanım geçiyor, tabi bu beni etkiliyor, çünkü ben önce İstanbul daha sonra da bir Nişantaşı aşığıyım, zaten bunu yazdığım yazılarda, makalelerde de hissedersiniz, ben hayatımda İstanbul olmazsa hep Paris`de yaşarım diye düşünüyordum. Fakat görev beni Kıbrıs`a götürdü ve 6 yıldır da bu görevi yapıyorum, ama tabi ki İstanbul aşkım hiçbir zaman bitmiyor, Kıbrıs`da olmak da beni etkiliyor.

Reha Bey gurme olarak biliniyorsunuz; Merit Otelleri’nin restaurantları bu durumda farklılık içeriyor mu? Şefin işine çok karışır mısınız? Yemekleri önce siz mi tadarsınız?
Merit Otelleri’nde yiyecek içecek konusunda ciddi bir imzamın olduğunu düşünüyorum, ben şefin işine çok karışırım, satış müdürümüz herzaman şunu söyler, bu otelde işi en zor olan yiyecek içecek müdürüdür, ve mutfak şefidir, Merit Lefkoşa Oteli işletme müdürü Mine Hanım da şöyle bir ilavede bulunur, ama onlar kadar da şanslı yoktur, yemekleri önce tadarım, yemeklerin içerdiği maddelere bakarım, bu konularda çok ciddi bir emeğim vardır.

Türkiye’nin lezzetlerini de otellerinizde bulma imkanı var mı? Türkiye’den tedarik ettiğiniz neler var?
Türkiye lezzetleriotellerimizde çok fazladır, şöyle söyleyeyim ki; Türk yemekleri ağırlıklıdır diyebilrim. Türkiye’den tedarik ettiğimiz fazla bir gıda yok artık Kıbrıs’ta herşey var, dolayısıyla bu konuda bir çalışma yapmıyoruz.

İlk günden bu yana sizce Kıbrıs’ta neler değişti?
İlk günden beri Kıbrıs’ta bir kere, 6 yıldır gerek reel sektörde, gerek inşaat sektöründe, gerekse turizm sektöründe ve sosyal aktivitelerde bir gelişme oldu, bu gelişme beklediğim kadardı diyemesem bile ciddi bir gelişme oldu. Artık Kıbrıstaki otellerde hizmet kalite misafir ağırlaması Türkiye’dekioteller gibi oldu, ayrıca oteller son derece modern ve son derece başarılı yönetimleri de var.

Kıbrıs Merit Lefkoşa Oteli açıldı. Bundan sonraki projelerinizden bahseder misiniz?
Merit Lefkoşa Oteli bizim için çok önemliydi onu zamanında açtık, bundan sonra Mare Monte projemiz var, Mare Monte Kuzey Kıbrıs’ta oldukça büyük bir arazi, 470.000 m2. Burada sunacağımız imkanlar konaklama, eğlence, dinlenme, alışveriş, spor, kentsel aktiviteler olacaktır..

Otellerinize gelen Türkiye haricinde hangi ülke turisti yoğunlukta?
Otelimize İngiltere haricinde Suriye`den ve Lübnan`dan gelen misafirlerimiz var ama gelen misafirlerimizin %70’i Türkiyeden.

Sizce yakında Kıbrıs denince Merit oteller akla gelecek mi?
Zaten şu anda Kıbrıs dediğimiz zaman Merit Oteller aklımıza geliyor, Merit Kıbrıs`ta çok ciddi bir marka olmuştur, bunu görüyoruz,yaşıyoruz ve bunlarla iftihar ediyoruz.

İstanbul’da ya da Türkiye’de yeni oteller yapmayı planlıyor musunuz? Antalya, Bodrum, Çeşme gibi turistik bölgelerde otel açmayı düşünüyor musunuz?
Evet bir otel projemiz var, bu proje üzerinde çalışıyoruz, henüz hangi bölgede olacağına, nasıl olacağına karar vermiş değiliz, ama özellikle İstanbul`da bir otelimizin olmasını (Halki Palace`a ilaveten) istiyoruz.