Sühan ÇOKUSUĞLU EMEK Yağ Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi & TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi

Ice-Condensing Teknolojisini Türkiye’de İlk Uygulayanlardan Olan Firma, Teknoloji Ve Kalite Odaklı Yatırımlarıyla Sürekli Gelişim Göstererek Yoluna Devam Etmektedir
 
1946 yılında İslam ve İbrahim Uyar kardeşler tarafından Tirilye’de kurulan Emek Yağ 1968 yılında limited, 1981 yılında ise anonim şirkete dönüşmüştür.
 
Fabrika 1965 yılında Tirilye’den, şu an üretim yapmakta olduğu Bademli’deki tesisine taşınmıştır. İlk üretime zeytinyağı ve sabun ile başlayan fabrika piyasa gidişatı nedeniyle 1960’lı yıllarda ayçiçeği yağı üretimine başlamış, 1995 yılında mısır yağını ürün gamına eklemiştir. 2007 yılında zeytinyağı uzun bir aradan sonra tekrar ürün gamına dahil edilmiştir. Firmanın son yıllarda yaptığı büyük yeniliklerden biri ise doğal içerikten imal edilen sıvı sabun olmuştur. Ice-condensing teknolojisini Türkiye’de ilk uygulayanlardan olan firma, teknoloji ve kalite odaklı yatırımlarıyla sürekli gelişim göstererek yoluna devam etmekte ve bugün 2. ve 3. kuşak tarafından beraber yönetilmekte olup Ayçiçek yağı, Riviera zeytin yağı, Sızma zeytin yağı, Mısır yağı, Soya yağı, Kanola yağı, Fındık yağı, Kızartmalık yağ, Bitkisel karışım sıvı yağ ve Bitkisel susuz yağ üretmektedir.

Üretim Proses Aşamaları ve Kapasiteden bahsedecek olursak; ayçiçek hamyağ üretimi pres –extraksiyon: 150 ton / gün, rafine yağ üretimi rafinasyon: 300 ton / gün, sabun üretimi kalıp sabun, doğal zeytinyağı sıvı sabunu, doğal zeytinyağı kalıp sabunudur. Seperatör gurubu: degumming – nötralizasyon kontinü sistem, kurutma – ağartma grubu: kontinü sistem soğutma ve filtrasyon grubu: vinterizasyon, deodorizer ve vakum sistemi: deodorizasyon kontinü sistem üretimimizde kullanılan ekipmanlardır. Yağ kayıplarını azaltma yönünde yapılan proses yönlü iyileştirmeler, çevre açısından atıkların azaltılması için proses iyileştirmeleri, ürün geliştirme (bitkisel susuz yağ), ve doğal sıvı sabundan üretilen duş jeli Ar-Ge çalışmalarımızın başında gelmektedir.

EMEK Yağ olarak bitkisel yemeklik yağ ve sabun üreticisi olmanın yüksek sorumluluğunu taşıyoruz. Bitkisel yağ ürünlerimizin üzerindeki EMEK Yağ markası başta olmak üzere diğer markalarımız olan MİNA, FİDAN, EMAY, HARMAN‘nın güvenle tüketilebileceğine; sabun ürünlerimiz üzerindeki EMEK Yağ ve BUKET markalarının güvenle kullanımına ilişkin tüm yasal gereklilikler ile şirketimizin yüksek kalite standartlarına sahip olduğuna ilişkin taahhüdümüzdür.

Müşterilerimiz işimizin odak noktasıdır. Görevimiz ; müşteri isteklerini anlamak ve beklentilerine hızlı ve etkili bir şekilde yanıt vermektir. Yönetimimiz ‘’Sürekli Mükemmelleşme‘’ olarak tanımlanan kalite , gıda güvenliği ve helal sistemlerine olan bağlılığını; hedeşeri belirleyerek ve liderlik ederek gösterir.
Tüm çalışanlarımız kurumsal kültürün oluşturulmasından ve süreçlerin sürekli iyileştirilmesinden sorumludur. Şirketimiz, sistem gereklilikleri konusundaki bilincini tedarikçilerimiz ve tüm iş ortaklarımız ile karşılıklı faydaya dayalı ilişkiler kapsamında geliştirir. EMEK Yağ; kalite, gıda güvenliği ve helal belgeli ürünler kapsamındaki faaliyetlerini bilimsel verilere dayalı , önleyici yaklaşım , açık iletişim , takım çalışmaları ve denetimlerle tüm organizasyonunda mükemmel olarak yürütmeyi hedeşer. Bitkisel yemeklik yağlar, katı ve sıvı sabun üretimi ile birlikte; araştırma geliştirme ve kalite kontrol faaliyetleri yürütülmektedir.
İlgili çevre mevzuatı, yasal ve yerel düzenlemelere uymak, bu amaçlı kuruluşlarla işbirliği içinde olmak. Doğal kaynakların korunması ve kirlenmesinin önlenmesi yönünde, ekonomik ve ticari olanakların elverdiği ölçekte çevreyi koruyucu teknolojilerin uygulanmasını sağlama ile tasarım ve üretim proseslerinde çevre dostu uygulamaları ön plana çıkartmak. Çevre başarısının sürekli geliştirilmesi yönünde tüm çalışanların çevreyi korumanın sorumluluğu ve bilinci içerisinde, aktif katılımın sağlamak, bu amaçla etkin bilgi akışı ve eğitim ile bilinçlenmenin arttırılması, çevre faaliyetlerimizde taşeron ve tedarikçilerimizle işbirliği yapmak. Hava, su ve elektriği verimli kullanmak, atıklarımızda çevre etkileri ve kirlenmeyi yasal değerin altına düşürmek, proses, arıtma, uzaklaştırma, depolama sırasında doğan etkileri kontrol altında tutmak, tasarrufu teşvik etmek ve doğal kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak, gelişen teknolojilerin takibi ile atıklardan geri kazanıma yönelmeyi taahhüt etmek, kalite ve gıda güvenliği politikamızı oluşturmaktadır.

TÜGİAD bizim şirket olarak uzun yıllardır temsil edildiğimiz bir platform. Benden önce yönetim kurulu başkanımız Murat Sait Uyar dernek üyesiydi. Fakat benim TÜGİAD ile tanışmam 2010 senesinde gerçekleşti.

Son olarak katıldığım Ankara Şubesi genel kurulunda da TÜGİAD’ın gerçekten genç enerjisine sahip olduğunu ve ne kadar kucaklayıcı bir camia olduğunu bir kez daha anladım. TÜGİAD’da şubeler arası etkileşim çok iyi seviyede. Bu yüzden TÜGİAD yerel bir dernek olmaktan çok daha ötede bir vizyona sahip ve adının başında yer alan “Türkiye” ismini hakkıyla taşıyor.

SÜHAN ÇOKUSUĞLU

1985 yılında Bursa’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Bursa’daki İnal Ertekin eğitim kurumlarında tamamladıktan sonra lise tahsili için İstanbul’a, VKV Koç Özel Lisesi’ne gittim. University of Southern California ekonomi bölümünden mezunum. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra 2007 yılında Bursa’ya döndüm ve aile şirketimiz olan Emek Yağ Sanayi A.Ş.’nde çalışmaya başladım. 2010 yılında Ali Tatveren’in Başkan olduğu dönemde TÜGİAD Bursa Şubesi’ne üye oldum. Yaklaşık 4 yıldır üyesi olduğum derneğimizde, Gökhan Onur başkanlığındaki  8. dönemde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktayım.