GAGGENAU

Bahar ALPARSLAN
 
Ankara doğumlu Bahar ALPARSLAN, İtalyan Filolojisi mezunu. Üniversite seneleri sırasında aile şirketlerindeyönetim kurulu üyeliği, inşaat ekipmanları (Bosch, Hilti), kimyasal temizlik, Arrow temsilciliği, Casio bilgi işlemtemsilciliği gibi görevler aldı.

O dönemden itibaren İtalya ile ticari ilişkiler ve İtalya’da kifuarlara katılım organizasyonlarında bulundu. Yazaylarında ise İtalya’da işletme ve sigorta kursları aldı. 1989 Aralık ayında kendine ait sigorta şirketini kurdu. Öncelikle aile şirketine ait sigorta çalışmalarınıyürüttüğü şirketinde, bir bayanın en üstsıralaraçıkması, yabancı firmalar ile rekabet edecek düzeyde bilgi ve birikime sahipolabilmesi için uzun yıllar piyasada mücadele etmek zorunda kaldı.

Her yıl artan ciro (7 milyon USD), ödüller ile Türkiye’nin lider şirketlerinin müşterisi olması gurur kaynağı oldu. Hem isminin ve soyadının baş harflerinden oluşması, hem de Latince’de önemli bir anlamı olan; gün doğumu, uyanış, kainatın en verimli olduğu an anlamına gelen “Alba“ kelimesinden yola çıkarak firmasının ismini “ALBA SİGORTA” koydu.

1996’da Alba Turizm - 2004’de Alba Kargo Lojistikfirmalarını eşi ile birlikte kurdu ve iş hayatına ana işi Sigorta Danışmanlığı’nın yanı sıra diğer sektörlerde de devam ediyor.

TÜGİAD üyeliği 1992’den beri devam etmekte olup, iki dönem Sicil DisiplinBaşkan Yardımcılığı, Üye İlişkileri Komisyon Başkanlığı ve son dönemYönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor. 2000 yılında Fenerbahçe Rotary üyeliği, 2006 - 2007 Yönetim Kurulu üyeliği sekreterliği görevi üstlendi.

Bahar ALPARSLAN’ın kayak, vakit oldukça tenis oynamak en büyük zevki. Çini porselen tabakyapımı, goblen, tahta duvar boyama ise sanatsal faaliyetleri. 1988 yılından beri evli olan Bahar ALPARSLAN’ın 1,5 yaşında bir oğlu var.

Bahar ALPARSLAN bize GAGGENAU mutfağında La Gougère (Gujer) yapacak.

La Gougère (Gujer)

Gaggenau cihazı:
Kombi buharlı fırın
Sıcaklık derecesi: 190°C
Nem kademesi: %0, yerine buharlama işlevini kullanın
Hazırlama süresi: 25 dakika.
İçindekiler, 20 cm çapındaki bir servis tabağına sığacak miktarda verilmiştir.

İçindekiler:
200ml su
120gr tereyağı
250gr un
1 çay kaşığı tuz,
karabiber
5-6 yumurta,
büyüklüklerine göre 150gr Gruyère peyniri (taze inek sütünden tam yağlı ve sert peynir) tavla zarı iriliğinde doğranmış,
2 yemek kaşığı yemeğin üzerine serpmek için ayırın.
Glase etmek için 1 yumurta

Hazırlanması:
Suyu ve tereyağını bir tencerede kaynatın. Tereyağı tam olarak eridiğinde unu, tuzu ve biberi ekleyin. Orta ısıda sürekli karıştırarak karışım hamur kıvamına gelip tencerenin kenarından kolay ayrılır hale gelinceye kadar pişirin. Hamur tencerenin dibine yapıştıysa, tencereyi ocağın üzerinden alıp soğumaya bırakın. Daha sonra yumurtaları teker teker kırıp hamura iyice yedirin. En sonra da rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırın. Buharlı fırını nem kademesi ayarı yapmadan 190°C ısıya ayarlayıp ısıtın. Fırın kabına yağlı kağıt döşeyin. Tencere kapağını kullanarak kağıdın üzerine 20cm çağında bir yuvarlak çizin. Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alarak yağlı kağıdın üzerinde aralıklarla bir halka oluşturacak şekilde dökün. Hamurun, kapağı kullanarak yaptığınız çemberin dışına taşmamasına özen gösterin.

Daha sonra daha küçük miktarlarda hamur alıp aradaki boşlukları doldurun. Halkanız düzgün bir şekil alıncaya kadar bu işlemleri tekrarlayın. Halkanın üzerine yumurta sürüp kalan peyniri serpin. Gujer’i önceden ısıttığınız buharlı fırına sürüp bir kere buharlama işlevini çalıştırın. Daha sonra Gujer’in üzeri kıtır kıtır ve altın rengi oluncaya kadar 50-55 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra Gujer’i hemen dışarıya almayıp 5-10 dakika daha fırında dinlendirin.

Öneri: Gujer Burgonya bölgesinin küçük peynir parçalarıyla tatlandırılarak şuale hamurundan yapılan bir hamur işidir ve tercihen şarabın yanında yemek üzere servis edilir. Gujer’i pişirirken fırın kapağını açmamak gerekir. Fırının kapağı açıldığında hamur çökebilir.