|
|||
|
|||
Kakao çekirdeğinden en kaliteli çikolatalı ürünlere… Barry Callebaut 150 yıldan beri çikolata üretmekte olup, bugün dünyanın önde gelen yüksek kaliteli kakaolu ve çikolatalı ürün tedarikçisidir. | |||
Tüm önemli pazarlardaki varlığı, geniş ürün ve hizmet yelpazesi ve inovasyon alanındaki liderliği sayesinde Barry Callebaut, müşterilerinin ihtiyacına özel olarak tasarlanmış ürün ve hizmetleri uygun fiyat koşullarıyla sağlayarak, onlar için sürekli bir değer yaratmaktadır. Çikolata sanatında hünerli olan şirketin temel yeteneği; tüm dünyaya kakao çekirdeği temininden kakaolu ve çikolatalı premium ürünlerin geliştirilip üretilmesine ve kesintisiz şekilde inovasyona odaklanılmış olmasına kadar çikolata sanatıyla ilgili geniş bir yetenek yelpazesini kapsamaktadır. Geniş bir kaliteli marka portföyü sahip Barry Callebaut Grubu, yenilikçi üretim yöntemlerini piyasa sürmek, ürün kalitesini sürekli şekilde iyileştirmek ve yeni tarifler geliştirmek suretiyle çikolata endüstrilerinin gelişimine önemli katkı yapmış olan Cacao Barry, Callebaut, Carma ve Van Houten gibi tanınmış markalardan oluşmaktadır. Gıda endüstrisinin genelinin tercih ettiği ortak, çikolata alanında herkesin tanıdığı saygın bir uzman olan Barry Callebaut dünya genelindeki gıda endüstrilerindeki ortaklarının yanı sıra sanatsal çikolata ve profesyonel sektörlerin de tercih ettiği bir tedarikçidir. Şirket, ilgili tüm müşteri segmentlerinde ve dünyanın önemli pazarlarında bir numaralı tedarikçi olmayı hedeflemiştir. Barry Callebaut’nun üretimi olan bileşenleri kendi ürünlerinde kullanan çok uluslu ve ulusal markalı tüketici ürünleri üreticileri, çikolatacılar, pasta şefleri, fırıncılar ve restoran, otel ve catering şirketleri dahil sanatsal çikolata üreticileri ve profesyonel çikolata kullanıcıları Barry Callebaut’nun müşterileri arasında yer almaktadır. Çikolata uzmanı olan Barry Callebaut dünyanın önde gelen yüksek kaliteli kakaolu ve çikolatalı ürünler tedarikçisidir ve faaliyet gösterdiği 30 farklı ülkede yaklaşık 6.000 çalışanı ile 45’in üzerinde üretim tesisine sahip olup ( 31 Ağustos 2012’de sona eren ) 2011/12 mali dönemi itibariyle cirosu yaklaşık 4,8 milyar İsviçre Frangıdır. Çikolata üretim sanatında kakao çekirdeğinden en kaliteli çikolatalı ürünlere kadar kapsamlı yeteneklere sahip Barry Callebaut, kakao ve çikolata inovasyonları alanında dünya lideridir ve ürün geliştirme, işleme, eğitim ve pazarlama alanlarında çok çeşitli hizmetler sağlamaktadır. Maliyet liderliği, global ve yerel gıda üreticilerinin Barry Callebaut ile çalışmayı tercih etmelerinin bir başka önemli sebebidir. Şirket, gelecek yıllarda kakao arzının garanti altına alınmasına ve üreticilerin refah düzeylerinin arttırılmasına yardımcı olmak amacıyla, çok çeşitli sürdürülebilirlik girişimleri ve araştırma faaliyetleri aracılığıyla üreticiler ve üretici örgütleriyle birlikte çalışmaktadır. ALİ SERDAR TÜLEK 1963 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Gazi Erkek Lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümünü bitirdi. Mezun olduğu dönemde başladığı tekstil sektoründe hem profesyonel ve hem de işveren olarak çalıştı. 1998 senesinde Barry Callebaut grubunun Türkiye mümessli olarak profesyonel çalışma hayatına geri döndü. Önce 2005 yılında Barry Callebaut Türkiye ofisini kurdu . Bu tarihten itibaren günümüze kadar ki sekiz yıl süren dönemde, sırasıyla fındık departmanının kurulmasını ve akabinde profesyonellere yönelik gourmet ürünlerinin satışını yapmak üzere Türkiye distribütörlüğü sisteminin kurulmasını sağladı. 2009 yılında grubun Güney Doğu Avrupa Satış Direktörlüğü görevine getirildi. Hep hayalini kurduğu Türkiye’de bir Çikolata fabrikasını, Yönetim Kurulunun 2011 yılında bu yöndeki kararı ile gerçekleştirmiş oldu. Bu operasyon ise, şirketin EEMEA (Doğu Avrupa , Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi Merkez Ofisi’nin ülkemize yani İstanbul’a gelmesini sağladı. Halen Barry Callebaut Ülke Müdürlüğü görevini yürüten Ali Serdar Tülek evli ve üç çocuk babasıdır. |
|||