Özgür ARAS Üçge İcra Kurulu Üyesi

Mağazaların Mimarı Üçge Dünyayı Raflarla Donatıyor
 
Mağazaların mimarı olan Üçge firmalara özel tasarımları ile 67 ülkeye kalite ve estetiği ihraç ediyor. Ulusal ve uluslararası bir çok markanın çözüm ortağı olan Üçge, Real, Carrefour, Tesco Kipa, Media Markt, Levis, Harvey Nichols, gibi perakendenin farklı alanlarındaki dünya markalarına hizmet sunuyor.
 
Üçge, Mağaza Ekipmanları ve Depo Raf Sistemleri üreticisi olarak perakende sektörüne 36 yıldır hizmet veriyor. Yüzde yüz yerli üretim yapan Üçge, 36 yıllık tecrübesi ve esnek üretim anlayışı ile perakende devlerinin çözüm ortağı olarak sektörün çınarı konumuna geldi. Bursa’da kurulu 5 ayrı fabrikasında 80 bin metrekare üretim alanı bulunan Üçge, dünyanın 67 ülkesine ihracat yapıyor. Türkiye’de 15 bölge temsilciliği, 24 ülkede 25 distribütörü olan firma, 700 çalışanı ile hizmet veriyor.
Üçge’nin üretim kapasitesi ve hedefleri ile ilgili bilgi veren Üçge İcra Kurulu Üyesi Özgür ARAS, “Yılda 30 bin ton çelik, 42 bin tabaka ahşap hammaddesi işleme kapasitesine sahibiz. 2011 yılında, planlanan üretim kapasitesinin üzerine çıktık. İstihdamımız da üretimle paralel olarak artıyor. 2011 sonu itibariyle hedef cirosuna ulaşan Üçge, yeni pazarlarla birlikte daha fazla üretim ve ihracat yaparak 2012 için yüzde 20 büyüme hedefliyor” dedi.
ARAS, Hipermarket, cash&carry, discount market,departman store, butik mağazalar, yapı market, elektronik market, petro shop, müzik, kitap, kırtasiye mağazalarının yanı sıra zücaciye, ev tekstili ve eczane mağazalarının da Üçge’nin uzmanlık alanları arasında yer aldığını belirtti. Kısaca Üçge, satışın olduğu her alanda mağazalara raf, banko ya da aktif satış ürünleri üreten, yüzde 100 yerli dev bir sanayi kuruluşudur diyen ARAS hizmet verdikleri markalarla ilgili şöyle konuştu: “Türkiye ve Dünya’nın önemli perakendecileri ile çalışıyoruz. Çalıştığımız firma çeşitliliği gerçekten çok fazla. Hipermarket-Süpermarket, discount mağazalar, butik mağazalar, elektronik mağazalar ve yapı market grubunda da hem Türkiye’nin hem dünyanın önde gelen markaları ile çalışıyoruz. Hipermarket-Süpermarket grubunda, Metro, Real, Carrefour gibi uluslararası markalarla birlikte Migros, Tansaş , Kiler, Özdilek, Özhan ve Çetinkaya yerel zincir müşterilerimizden bir kaçı. Ayrıca Bim, Dia, Şok, A 101, Kipa gibi discount mağazalar ile çalışıyoruz. Bunun dışında Türkiye’nin her bölgesinde, dünyanın ise 67 ülkesinde büyüklü küçüklü çok sayıda firma ile çalışma olanağı buluyoruz. Son yıllarda önemli gelişmeler kat eden butik mağazacılıkta da iddialıyız. Butik mağazacılıkta Armani Jeans, Celio, Diesel, Dockers, Nike, Puma, Levi’s, Kenneth Cole, Lee Wrangler, Network, C&A, Harvey Nichols, Dagi, Matraş, Accessorize, Sephora, Loccitane -Melvita,LTB, Sarar, Network-Fabrika, Beymen, Jeans Lab, Boyner, Cotelac, Oliphill, Dagi gibi ulusal ve uluslararası ilk akla gelen markalar olarak sıralayabiliriz.”

İlklerin Markası
Bursa’nın gerçekleştirdiği ilklerin Üçge kültüründe de devam ettiğini söyleyen ARAS, “İlk Osmanlı parası, ilk tiyatro, ilk tıbbiye mektebi, ilk belediye kanunu, ilk basımeviyle Bursa adeta bir ‘ilkler kenti.’ Bu ilkler kentinde, raf sistemleri sektöründe ilklerle bütünleşmiş bir de Üçge var. İlk toz boya üniteleri, ilk roll-forming hattı, ilk hijyenik blok raf, ilk punch-pres, ilk point-point, ilk konveyörlü kasa altlığı, ilk profil delme-bükme, ilk bystronic lazer, ilk hıgh-rack, ilk CE Marking, RW-TÜV onaylı ilk IS0 9001, ilk kenetli travers, ilk mobil racking, ilk AS/RS otomatik depolama. Tüm bunlar ve daha fazlası Üçge’nin üretime kazandırdığı ilklerdendir.”

Avrupa’nın En Büyük Entegre Tesisi
80 bin metrekareye yayılan üretim alanıyla sektöründe Avrupa’nın en büyük entegre tesisine sahip olan Üçge kaliteye yönelik yatırımlarına da devam ediyor. ARAS yatırımlarla ilgili de şu bilgileri verdi: “Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ana fabrikasında bükme merkezi yatırımı, pano hattı yatırımı, 5 eksenli makine yatırımı, lake boya otomasyonu gibi geleceğe yönelik adımlar atıldı. Bükme merkezi, tabaka sactan bükümlü nihai ürün elde edilmesine kadar olan istifleme, ebatlama, punch, bükme gibi tüm operasyonları tek hat üzerinde gerçekleştiriyor. Bu yatırımlarla birlikte, Üçge mühendis ve teknisyenleri tarafından üretilen tam otomatik boya hattı, dakikada 8 raf üretebilen roll form hattı, ileri teknoloji ürünü makinelerle çalışan tel bölümü ve hammaddeyi istenilen ölçülere getiren çelik merkezi gibi mevcut yatırımları da Üçge’nin gücünü ortaya koymakta. Üçge, planlanan teknoloji yatırımları ile hızını ve kalitesini arttırarak gelişimini sürekli kılmayı nihai hedef olarak belirliyor. Grup şirketlerinden olan Üçge Depo Raf Sistemleri özellikle perakendeye yönelik otomatik depo raf sistemlerinde oldukça iddialı. Lojistik dünyasına sunduğu ‘Yenilikçi Depolama Çözümleri’ ile sektörde bir adım önde olan ÜÇGE, bu nedenle çok ciddi AR-GE yatırımları yapıyor.”