AHU BÜYÜKKUŞOĞLU

GAGGENAU
 
Gaggenau mutfağında bugün Ahu BÜYÜKKUŞOĞLU ile beraberiz.

19 Nisan 1973 yılında İstanbul’da doğan Ahu BÜYÜKKUŞOĞLU, 1991 yılında İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi. Liseden sonra AFS öğrencisi olarak Amerika’ya gitti. Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1996 yılında mezun oldu. PaceÜniversitesi’nde yatırım yönetimi üzerine MBA‘ini sürdürürken aynı zamanda da asistan olarak akademik çalışmalarını tamamladı. Okul süresince ve sonrasında 6 yıl kadar Wall Street’te yatırım piyasalarının hemen her bölümünde çalıştı. Broker olarak başladığı kariyerine, önce trader, daha sonra da portföy yöneticisi olarak devam etti. Evli ve 2 çocuk annesi olan, Ahu BÜYÜKKUŞOĞLU, 2002 yılından beriFarplas Grup’taiş geliştirme ve finanstan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak görev alıyor.

İngilizce, Almanca ve İspanyolca’yı iyi derecede konuşabilen Ahu BÜYÜKKUŞOĞLU, İstanbul Liseliler Derneği, Türk-Amerikan İşadamları Derneği, Türk-Britanya İş Adamları Derneği ve TÜGİAD aktif üyesidir.

Ahu BÜYÜKKUŞOĞLUbugün bize Gaggenau Buharlı Fırını’nda Kekikli Tavuk, Calvados elmasıylayapacak.

Amatör mutfakların uzmanı olarak adlandırılan Gaggenau Buharlı Kombi Fırın, kombine buğulamanın tüm olanaklarının kullanılabilmesini sağlıyor. Buhar vitaminler açısından en iyi pişirme yöntemi olarak bilindiği gibi, Buharlı Kombi Fırın besinlerin lezzetinde hiçbir değişiklik olmadan kalmasını sağlıyor. İşlevsellik ve tasarım harikası olan bu ürün mutfaklarınızın vazgeçilmez bir parçası olacak.

Kekikli Tavuk, Calvados Elmasıyla (mayhoş elma)
1 bütün tavuk
Tuz
4 adet mayhoş elma
5 dal kekik
7 yemek kaşığı Calvados (elma şarabı)
50 gr tereyağ

Sos için;
0,125 lt kokulu elma şarabı
100 gr taze krema
Tuz
beyaz biber

Hazırlanması
Buharlı fırının sıcaklık derecesini 200°C ve nem kademesini %100 olarak ayarlayıp fırını ısıtın. Tavuğu yıkayıp kağıt havluyla üzerine hafif hafif vurarak kurulayın ve içini dışını iyice tuzlayın

Bir elmayı dilimleyin. Tavuğun karın boşluğuna iki dal kekik ve bir elmanın dilimlerini yerleştirip tavuğun karnını kapatın ve tavuğu deliksiz fırın kabına koyun.

Tavuğun göğsündeki ve butundaki derileri dikkatlice kaldırıp içlerine diğer kekik yapraklarını yerleştirin. Tavuğun üzerine 5 yemek kaşığı Calvados elma şarabı dökün ve tavuğu 30 dakika bekleterek marine edin. Bu süre içerisinde tavuğun üzerine dökmüş olduğunuz şarabı kullanarak tavuğu tekrar tekrar şaraplayın. Marine etme süresinin sonunda tereyağını eritip yarısını tavuğun üzerine dökün ve tavuğu önceden ısıttığınız buharlı fırına verin.

Kalan elmaları ikiye bölün, çekirdekleri temizleyip bu oyuklara birer parça kekik dökün. 25 dakika sonra tavuğu çevirin, kekikli elmaları tavuğun üzerine döşeyin, kalan 2 yemek kaşığı Calvados şarabını ve terayağının diğer yarısının elmaların üzerine serpin ve tavuğu 20 dakika daha pişirin. Son olarak tavuğu yeniden çevirin ve nem kademesi %0 ile 10-15 dakika daha pişirin.

Tavuğu ve elmaları servis tabağına yerleştirin ve fırını kapatıp tavuğu, kapağı aralık olan fırında bir süre dinlendirin. Bu arada tavuğun pişme suyunu derin bir sos kabında elma suyuyla karıştırıp pişirin, süzgeçten geçirin ve üzerindeki yağı alın. Sosa taze kremayı ekleyin bir süre pişirip suyunu çektirin ve tuz ve biberle tatlandırın. Sosu tavuğun yanında servis edin.

Swissôtel’de bulunan Gaggenau mutfağında ya da Kızıltoprak’taki Gaggenau Le Chic Lezzet Okulu’ndaki yemek kurslarına siz değerli okuyucularımız da katılabilir, sevdikleriniz için farklı tadları burada yakalayabilir, Gaggenau’nun birbirinden uzman cihazlarını bu mutfaklarda yakından tanıyabilirsiniz.