Ersin YAZICI

Bursa otellerinde bir ilk yine Almira Hotel’de...
 
Güney Marmara Bölgesinin en çok tercih edilen oteli Almira Hotel, Bursa’da koşulsuz misafir memnuniyeti için yine bir adım önde.

Almira Hotel, renovasyon çalışmaları devamında gıda güvenliğinin yapılandırılmasıyla ilgili olarak bir uzman desteği ile çalışmalarına başlamıştır.



Almira Hotel gıda güvenliği konusunda misafirlerine verdiği önemi bir basamak daha yukarıya taşıyarak ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi almak için sistem kurma çalışmalarına başladı.

Sektöründe tecrübeli, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve BRC (İngiliz Perakendeciler Birliği Global Standart-Gıda) denetçisi Gıda Yüksek Mühendisi Kevser Tetik ile yürütülmeye başlanan gıda güvenliği çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.



Gıda güvenliği halk sağlığı ve koruyucu hizmetlerindeki rolü nedeniyle tüm dünyada gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergesi olarak görülmektedir. Gıda güvenliğinin sağlanması üretimden tüketime kadar tüm aşamalarda etkili bir hijyen ve sanitasyon uygulamasıyla mümkündür.

Bu kapsamda üst yönetim gıda güvenliği ile ilgili gerekli alt yapı ve çalışma ortamını oluşturmuş ve sürekliliğini sağlamaktadır.



Almira Hotel bünyesinde bulunan tüm mutfaklar, restoranlar, açık büfeler, barlar ve catering hizmetlerinde ikram edilen yiyecek ve içeceklerin hazırlanmasında kontroller kullanılan hammaddelerin alımında başlamaktadır. Hammaddelerin yemeğe dönüşümündeki depolama, hazırlık aşamaları ve pişirilmesinde kontroller devam etmekte ve misafirlerimizin önüne konulan eşsiz görünümdeki ve lezzetteki tabakların geçmişindeki özen sunuma da yansıtılmaktadır.



Yapılan tüm kontroller Türk Gıda Mevzuatı ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı şartlarına uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Yiyecek ve içeceklerin hazırlanmasında ve sunumunda gıda güvenliği konusunu bilen ve uygulayan personel ile çalışılmakta, güvenli gıda üretimiyle ilgili gelişmeler sürekli takip edilerek planlı eğitimlerle personelin yetkinliği desteklenmektedir. >br>Gıda güvenliğini sağlamanın bir ekip çalışmasıyla mümkün olduğunun bilincinde olan otelimiz; mutfak çalışanları, yiyecek içecek departmanı, satın alma, insan kaynakları, teknik servis, housekeeping ve halkla ilişkiler gibi departmanlarımızın da katkılarıyla şehrimizde sektöründe öncü olmaya devam edecektir.