GAGGENAU
 
Dr. Berra KILIÇ, Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nübitirdi.22 yıldır sermaye piyasaları ve borsa alanındakariyerini sürdürüyor. Çalışma hayatınaT.C BaşbakanlıkSermaye PiyasasıKurulundabaşladı.8 yıllık kamu görevinin ardındanözel sektöre geçip, bilgi birikiminiburada değerlendirmeye karar verdi.Ata Yatırım, Meksa Yatırımve Es Yatırımdaki Genel Müdürlükgö-revlerininardından Marbaş Menkul DeğerlerA.Ş‘nde Genel Müdür olarak çalışma hayatınısürdürüyor. İş yaşamı ileakademik kariyerinide birarada götürenKILIÇ, Ankara ÜniversitesiSiyasal BilgilerFakültesi’ndemasterve doktora yaptı. Halenİstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Sermaye Piyasası üzerineyüksek lisans dersi veriyor.

Yayınlanmış bir kitabı, çok sayıda makalesivar.Alanındabir çokmeslekiödülün desahibiolan KILIÇ,meslekidernekve birliklerdekiüyeliklerinin yanı sıra, TÜGİAD’ daYönetimKurulu Üyesive Derneğin Genel Sekreterliğini deüstlenmiş durumda.

Bu yoğun iş,üniversite ve siviltoplumkuruluşları görevlerininkendisine mutfağagirecek zaman ve enerji bırakmadığından şikayetçi.6 ve 4 yaşlarında 2 kızı bulunan Berra KILIÇ, mutfağa neredeyseyalnızcakızları için ve onlarla birlikte etkinlik amaçlı girebildiğini ve çocukların hoşlanacağıtürdeyemekler, kekleryaptıklarınısöylüyor. Gaggenau Buharlı Fırını’nda çocukları için sık sık yaptığı kestaneli küçük brownilerin tarifini bugün sizlerle paylaşacak. Amatör mutfakların uzmanı olarak adlandırılan Gaggenau Buharlı Kombi Fırın, kombine buğulamanın tüm olanaklarının kullanılabilmesini sağlıyor. Buhar vitaminler açısından en iyi pişirme yöntemi olarak bilindiği gibi, Buharlı Kombi Fırın besinlerin lezzetinde hiçbir değişiklik olmadan kalmasını sağlıyor.

Kestaneli Küçük Browniler
Yaklaşık 30 küçük brownie için;
Kestane püresi için gerekli malzemeler;
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı su
250 gr haşlanmış kestane,

Hamur için gereken malzemeler;
150 gr tereyağı
600 gr bitter çikolata
6 yumurta
300 gr şeker
3 çay kaşığı vanilya
1 fiske tuz
225 gr un

Hazırlanması;
Şekeri ve suyu büyük bir tavada karıştırmadan kaynatın. Sonra altını kısıp tavayı arasıra sallayarak açık kahverengi bir karamel oluşuncaya kadar hafif hafif pişirin. Tavayı ocağın üzerinden alıp kestaneleri ekleyin. Sonra tavayı yeniden ocağın üzerine koyup yaklaşık 2 dk. kadar kestaneleri karamalize edin. Tavanın kapağını kapatıp biraz soğumaya bırakın. Başka bir tencerede, tereyağını eritip çikolatayı ekleyin, karıştırarak eritin ve hafifçe soğutun. Yumurtaları şeker, vanilyalı şeker ve tuzla kar haline gelinceye kadar çarpın. Soğumaya bıraktığınız erimiş çikolatayı ve unu çırptığınız yumurtalarla karıştırın.
Buharlı fırını 180 C ısıya ve % 30 nem kademesine ayarlayıp, fırını ısıtın. Kestaneleri iri iri doğrayıp çikolatalı karışıma ekleyin. Fırın kabına yağlı kağıt döşeyin, karışımı hazırladığınızkalıba dökün, üzerini düzleştirin. Brownileri önceden ısıtılmış buharlı fırının en alt rafında 45 dk. pişirin. Hamurun piştikten sonra da nemli olması gerekir. Biraz soğuduktan sonra küp şeklinde küçük browniler kesin ve servis edin.

Swissôtel’de bulunan Gaggenau mutfağındaki yemek kurslarına siz değerli okuyucularımız da katılabilir, sevdikleriniz için farklı tadları burada yakalayabilir, Gaggenau’nun birbirinden uzman cihazlarını bu mutfakta yakından tanıyabilirsiniz.