Gaggenau
 
Gaggenau mutfağında bugün Aydın BİLGİNER ile beraberiz.15 Haziran 1940 yılında doğan Aydın BİLGİNER, ilk öğrenimini İzmir’de İnönü İlkokulu’nda tamamladı. 1959 yılında Saint Benoit Lisesini bitirdi ve 1962 yılında Belçika’ya gidip Liège’de Makine Mühendisi oldu. 1969 yılında Liège Üniversitesi’nde Bilgisayar okuyan Aydın BİLGİNER 19 yıl boyunca bu konuda çalışmalarını sürdürdü ve 1988 yılında Türkiye’ye dönüp “Tractabel Engineering” şirketinin İstanbul bürosunu açtı. Daha sonra şimdiki adıyla ING Bank olan Bank Brussel - Lambert’in İstanbul bürosunu idare etti ve 1997 yılında Belçika’nın Ankara Büyükelçiliği’ndeki Valon Ticaret Ataşeliği’ne atandı ve oradan Eylül 2005’te emekli oldu.
4 Kız ve 1 Erkek çocuk babası olup halen Türk Belçika Ticaret Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını ve “Beretta Türkiye“nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Aydın BİLGİNER bugün bize Gaggenau Buharlı Fırınında Burgonya şarabı içinde dana sarma yapacak. Amatör mutfakların uzmanı olarak adlandırılan Gaggenau Buharlı Kombi Fırın, kombine buğulamanın tüm olanaklarının kullanılabilmesini sağlıyor. Buhar vitaminler açısından en iyi pişirme yöntemi olarak bilindiği gibi, Buharlı Kombi Fırın besinlerin lezzetinde hiçbir değişiklik olmadan kalmasını sağlıyor.

Burgonya Şarabı içinde dana sarma
Dananın but kısmından 4 ince dilim
Kızartmak için yaklaşık 30 gr tereyağ
Tuz
Karabiber
Kürdan
Sarma harcı için gereken malzemeler
150 gr kahverengi mantar
1 soğan
1 küçük demet maydanoz
1 çay kaşığı limon suyu
Kavurmak için 30 gr tereyağı

Sos içi;
0,1 lt Burgonya şarabı
0.5 lt krema

Hazırlanışı,
Mantarları temizleyip dilimleyin, soğanı soyup ince yarım daireler şeklinde kesin. Her ikisini de kızgın yağda 4 dk. kavurun. Tuz, karabiber, limon suyu ve iri doğranmış maydanoz ile tatlandırın.
Dana dilimlerini döverek inceltin ve her iki yanlarını tuzlayıp biberleyin. Mantarları et dilimlerinin üzerine yayın, dilimi rulo yapın ve kürdanla tutturun. Sarmaları kızgın tereyağında çepeçevre kızartın ve teryağı ile yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. Burgonya şarabını ve kremayı sarmaların üzerine döküp 20 dk. kadar buharlı fırında pişirin. Etin suyunu sos olarak sarmaların üzerine paylaştırın. Yanında garnitür olarak küp şeklinde kesilip kızartılmış patates ve marul salata ile servis edin.
Swissôtel’de bulunan Gaggenau Mutfağı’nda yada Kızıltoprak’taki Gaggenau Le Chic Lezzet Okulu’ndaki yemek kurslarına siz değerli okuyucularımız da katılabilir, sevdikleriniz için farklı tadları burada yakalayabilir, Gaggenau’nun birbirinden uzman cihazlarını bu mutfakta yakından tanıyabilirsiniz.