FOUR SEASONS HOTEL ISTANBUL
FOUR SEASONS HOTEL ISTANBUL’UN ÖDÜL KAZANAN AHÇISI DERVİŞ SARIOĞLU
 
“Chaine des Rotisseurs” Gastronomi Derneği Ulusal Genç Ahçı Yarışması’nın onbirincisinde Four Seasons Hotel İstanbul’u temsilen yarışan Derviş SARIOĞLU, 4 ay süren uzun soluklu bir çalışmanın sonucunda birinci oldu. Genç ahçıların tüm hünerlerini sergilediği yarışmada, içinde 16’sı hazırlanacak olan yemekte zorunlu kullanılması gereken 67 farklı malzeme bulunan gizli sepetler (kara kutu) verildi. Her yarışmacı kendine ayrılan yaklaşık dört buçuk saatlik zaman diliminde, yarışmanın başlangıcında gösterilen bu sepetlerdeki malzemelerle bir aperatif, bir ana yemek ve dört kişilik tatlıdan oluşan bir mönüyü oluşturup, pişirdiler.

Kazandığı ödülle 7 Eylül 2007 tarihinde Frankfurt’ta düzenlenecek olan Uluslararası Genç Ahçı Yarışması’nda Avrupa, Asya, Avustralya ve Amerika’dan gelecek 25 yarışmacı arasında Türkiye’yi temsil edecek.