Boyut Yayıncılık
‘İstanbul Arka Sokak Lezzetleri’
 
Ansel Mullins ve Yigal Schleifer’ın birlikte kaleme aldığı ‘İstanbul Arka Sokak Lezzetleri’, yemek yemeyi sevenler için gerçekten ‘yemek’ servis eden yerlerden bahsediyor, abartılmış mekânlardan uzak duruyor. Kitap, sokak arabasında satılan geleneksel nohutlu pilavdan mahalle meyhanesine, şehrin her yanındaki ‘İstanbul’un ruhunu taşıyan yemekleri’ sunan küçük yerel yeme-içme mekânlarına odaklanıyor. Kenti yerel halkın gözüyle görüp, hiç danışmanlık almadan İstanbul’un gizli lezzet hazinelerini keşfetmeye rehberlik yapan kitap, görsel zenginliğiyle de dikkat çekiyor. Hikâyesi olan yerleri tercih eden yazarlar, bu mekânların illa ucuz olması gerekmediğini ama bir değere sahip olduklarını söylüyorlar.
“Kebabın ötesinde Türkiye’de, Balkan, Kafkas ve Ortadoğu mutfaklarının izlerini taşıyan pek çok yerel lezzet ve restoran var. Türk mutfağının bütün örneklerini bulabileceğiniz bu şehirde, nerede ne yemeniz gerektiğini biliyor olacaksınız.”