İstanbul’un lezzet haritası
İstanbul’un lezzet haritası çıktı
 
Gurme Mehmet Yaşin’in İstanbul’un tatlarını bir araya getiren mekânları yazdığı “Lezzetli İstanbul” çıktı. Ekin Grubu tarafından yayımlanan kitap, hem Türkiye’nin, hem de dünyanın birçok yöresinin mutfaklarının sunulduğu bir metropolün lezzetler haritasını çıkarıyor. Türkiye`de gurme bira kategorisinin öncüsü ve farklı lezzetlerin eşlikçisi Gusta Buğday Birası`nın sponsorluğunda yayımlanan kitapta, Türk mutfağı, meyhaneler, etnik mutfaklar, balık lokantaları, kebapçılar olmak üzere 11 dalda 100’ün üzerinde lokanta ayrıntılı bir biçimde anlatılıyor.
İstanbul yeme-içme mekânları konusunda son derece zengin bir kent olsa da, ne nerede yenir bilinmeyince, dışarıda yemek yemek de güçleşiyor. Herkesin az çok bildiği mekânlar tercih edildiğinde ise çoğu zaman yer bulmak bir sorun oluyor. Kitapta, hem bu sorunlara çözüm aranıyor, hem de “Şuralarda iyi bir balık lokantası var mı? Canım uskumru dolması çekti, ama nerede bulunur?” gibi sorular yanıtlanıyor.Mekânlar, lezzetten temizliğe, servisten tuvalete, her yönüyle değerlendiriliyor. Ayrıca, lokantaların manzarasından fiyat bilgisine, spesiyalitesinin tarifinden aşçıbaşısına kadar uzanan ayrıntılı bilgiler ve fotoğraflarla da okuyucuya, bir mekânla ilgili merak edebileceği herşey sunuluyor.